NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O γίγαντας CATL θα φέρει τα πάνω κάτω στις μπαταρίες

O κινεζικός γίγαντας μπαταριών CATL παρουσίασε την Τετάρτη μια μπαταρία συμπυκνωμένης ύλης που, όπως λέει, μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία ηλεκτρικών επιβατικών αεροπλάνων για χρήση στην πολιτική αεροπορία.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο έκανε την ανακοίνωση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης και είπε ότι θα κυκλοφορήσει επίσης μια έκδοση αυτοκινήτου που θα βγει στη μαζική παραγωγή φέτος.

«Το λανσάρισμα αυτής της τεχνολογίας αιχμής ξεπερνά τα όρια που έχουν από καιρό περιορίσει την ανάπτυξη μπαταριών και θα προσφέρει ένα νέο σενάριο ηλεκτροκίνησης εστιασμένο σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και χαμηλό βάρος», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η CATL δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι αεροπορικοί εταίροι της, αλλά είπε ότι συμμορφώνεται με τα αεροπορικά πρότυπα και τις δοκιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κλάδου.

«Πιστεύουμε ότι οι συμπυκνωμένες μπαταρίες θα έχουν εκτεταμένο και θετικό αντίκτυπο στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμης του CATL, Wu Kai, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με αυτόν τον ειδικό, άλλες κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν σύντομα να κάνουν το ίδιο. Υπενθύμισε ότι η ίδια η Κίνα είχε δεσμευτεί να κορυφώσει τις εκπομπές άνθρακα το 2030 και την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2060. 

Η Κίνα είναι τώρα ο μεγαλύτερος εκπομπός ρύπων, υπεύθυνη για περίπου το ένα τέταρτο της τρέχουσας ρύπανσης από άνθρακα στον κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!