NEAPINED

Πόσο μπορεί να κοστίζει μία αλλαγή μπουζί;

Συνήθως η αλλαγή μπουζί δεν ξεπερνά ένα τριψήφιο νούμερο. Ωστόσο, όταν μιλάμε για μία Bugatti μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και την αξία του αυτοκινήτου σας!

Όπως θα γνωρίζετε το θέμα με τα πολυτελή ή σπορ αυτοκίνητα δεν είναι μόνο η αγορά τους αλλά και το κόστος συντήρησης. Το οποίο κινείται σε αστρονομικά ποσά όταν πρόκειται για ένα supercar και δη για μια Bugatti.

Πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης μιας Veyron αποκάλυψε πως το κάθε ένα μπουζί του W16 κινητήρα κοστίζει 730 δολάρια. Το κάθε καλώδιο του πολλαπλασιαστή για τα μπουζί φθάνει τα 170 δολάρια, έστω και αν είναι ολόιδια με εκείνα της VW που κοστίζουν μόλις 18 δολάρια.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το κόστος των ανταλλακτικών του 16κυλινδρου μοτέρ. Για να γίνει η αλλαγή θα πρέπει να γίνει μία πολύπλοκη διαδικασία και ο κινητήρας να «κατέβει».

Κάτι που απαιτεί τουλάχιστον 35 ώρες. Οι οποίες, φυσικά, χρεώνονται πολλαπλάσια από ότι στα κανονικά αυτοκίνητα αφού εκτελούνται από ειδικούς τεχνίτες. Και κάπως έτσι το συνολικό κόστος για την αλλαγή των μπουζί φτάνει τις 20.000 δολάρια!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!