NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Hyundai-Mobis: Επαναστατική οθόνη που ξετυλίγεται σαν ρολό [video]

Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή οθόνη με μεταβλητή διαγώνιο η οποία είναι μαλακή και αναδιπλούμενη!

Πρόκειται για μια πολύ απλή και έξυπνη ιδέα που βασίζεται σε μία roll-up οθόνη που ξετυλίγεται φτάνοντας σε διαγώνιο  έως τις 30 ίντσες!

Αν και βλέπουμε όλο και πιο συχνά τις κυρτές οθόνες στα smartphones ή στα tv monitors, η Hyundai Mobis ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία εφαρμόζεται στα infotainment των αυτοκινήτων.

Η επαναστατική οθόνη κρύβεται στο ταμπλό και ξεδιπλώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού. Έτσι, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό του ταμπλό δίχως οι επιβαίνοντες να ενοχλούνται από μία μεγάλη φωτεινή οθόνη.

Για παράδειγμα, η οθόνη μπορεί να είναι εντελώς κρυμμένη όταν δεν την χρειάζεται ο οδηγός και να μην περισπάται η προσοχή του. Στη συνέχεια μπορεί να αναπτυχθεί ένα μικρό της μέρος για την λειτουργία του ηχοσυστήματος ή ένα ακόμη μεγαλύτερο για το σύστημα πλοήγησης.

Η Hyundai Mobis λέει ότι η rollable οθόνη μπορεί να αναπτυχθεί έως τις 30 ίντσες και να καταλαμβάνει ένα χώρο περίπου 12 εκατοστών στο ταμπλό. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!