NEAPINED

McLaren 750S: Η τελευταία της αγνότητας

Μετά τη 750S η βρετανική φίρμα θα παρουσιάζει νέα μοντέλα με υβριδική τεχνολογία μπαίνοντας στον χορό του εξηλεκτρισμού – Θα κοστίζει περίπου 330.000 ευρώ, όλη η παραγωγή για το 2023 έχει εξαντληθεί.

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη της 720S που και αυτός κινείται από τον γνωστό V8 των 4,0 λίτρων που με τα διπλά turbo αποδίδει 750 ίππους και 800 Nm.

Ισχύς που διασφαλίζει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ. και τα 0-300 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 20,0 δλ. Όσο για τη τελική αυτή αγγίζει τα 332 χλμ./ώρα.

Η 750S θα είναι διαθέσιμη τόσο σε Coupe (βάρος 1.389 κιλά), όσο και σε Spider (1.438 κιλά). Γενικότερα η 750S είναι ελαφρύτερη κατά περίπου 30 κιλά από το προκάτοχή της, ενώ οι Βρετανοί λένε πως το 30% του πλαισίου είναι νέο.

Στο σασί έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιείται το νέο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης PCC II. Επίσης, το σύστημα ανύψωσης για το μπροστινό μέρος είναι πιο γρήγορο στη λειτουργία του.

Σχεδιαστικά, υιοθετείται το γνωστό ντιζάιν της McLaren με τις διαφοροποιήσεις να αφορούν στους προφυλακτήρες, στα φώτα και στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Αξιοσημείωτο είναι πως η πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα είναι ενεργητική και  μεγαλύτερη κατά 20%.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές στη σχεδίαση για χάρη της εργονομίας και της πρακτικότητας, ενώ η οθόνη των 8,0 ιντσών στην κεντρική κονσόλα έχει πλέον μεγαλύτερη ανάλυση. Υπάρχει δυνατότητα συνδεσιμότητας Apple CarPlay και θέση ασύρματης φόρτισης για smartphone.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!