NEA

Τα πουλάει όλα η Hyundai στη Ρωσία – Πόσα αυτοκίνητα έφτιαχνε

Η νοτιοκορεατική Hyundai Motor Co σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη Ρωσία και να πουλήσει τα εργοστάσιά της εκεί σε μια εταιρεία του Καζακστάν.

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο MBC ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των εργοστασίων της Hyundai στη Ρωσία βρίσκονται στο τελικό στάδιο, προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει την τελική έγκριση από τη ρωσική κυβέρνηση.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την πώληση, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε η Hyundai Motor, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Hyundai Motor ανέστειλε τη λειτουργία της στη Ρωσία πέρυσι. Τον Μάρτιο, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι επανεξετάζει «διάφορες επιλογές» για τη ρωσική λειτουργία της.

Σε δήλωση στο Reuters την Πέμπτη, η Hyundai Motor είπε ότι επανεξετάζει διάφορα σενάρια για το μέλλον της επιχείρησής της στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Πολλά εργοστάσια στη Ρωσία έχουν αναστείλει την παραγωγή και έχουν απολύσει εργαζομένους λόγω ελλείψεων εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας λόγω κυρώσεων και φυγής δυτικών κατασκευαστών από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι.

Η Hyundai Motor, μαζί με τη θυγατρική της Kia Corp, συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο σε πωλήσεις και κατασκευάζει περίπου 200.000 οχήματα ετησίως στη Ρωσία, περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγικής της ικανότητας.

Μαζί με τη Renault, η Hyundai και η Kia ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων εμπορικών σημάτων στη Ρωσία πριν από τον πόλεμο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!