NEA

Ποια είναι η άμαξα με την οποία πήγε στη στέψη του ο Κάρολος; [video]

Το τελετουργικό της στέψης του Κάρολου περιλαμβάνει τη μετακίνησή του και της συζύγου της Καμίλα με άμαξα. Μόνο που καταρχήν υπήρχε κάποιο θέμα, μιας και η Gold State Coach που από το 1830 και μετά έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ενθρονίσεις είναι της… ταλαιπωρίας.

Χαρακτηριστικά η μητέρα του Ελισάβετ είχε πει κατά τη δική της στέψη πως η διαδρομή με τη μήκους σχεδόν 9,0 μέτρων και βάρους περίπου 4,0 τόνων άμαξα που έχει κατασκευαστεί το 1760 ήταν κυριολεκτικά απαίσια.

Το ζήτημα λύθηκε με τη βοήθεια μιας καινούργιας άμαξας, την Diamond Jubilee State Coach, με την οποία το νεόκοπο βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας θα πάει στο Αββαείο.

Παρόλο που αυτή δείχνει επίσης παλιά δεν έχει παρά μόνο 13 χρόνια στις… ρόδες της μιας και έχει κατασκευαστεί το 2010 στην Αυστραλία. Είναι σαφώς πιο μικρή και πιο ελαφριά -το μήκος της είναι πάνω κάτω όσο μιας λιμουζίνας πολυτελείας, δηλαδή 5,50 μέτρα και το βάρος της 2.750 κιλά- και έχει ένα σύγχρονο πλαίσιο από αλουμίνιο.

Επίσης έχει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και πνευματική ανάρτηση για να μην ταλαιπωρούνται οι VVIP επιβάτες της.

Έτσι ο Κάρολος και η Καμίλα έφτασανν ξεκούραστοι και καθόλου ταλαιπωρημένοι και ζαλισμένοι στο Αββαείο, αλλά επειδή οι παραδόσεις είναι παραδόσεις θα επιστρέψουν στο παλάτι με την παλιά άμαξα της ταλαιπωρίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!