NEAPINED

Ferrari: Δεν θα εγκαταλείψουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Για όσο ακόμη υπάρχουν η ιταλική φίρμα δηλώνει πως θα συνεχίσει να παράγει κινητήρες και μετά το αυστηρό 2035.

Από το 2035 και μετά η νομοθεσία της ΕΕ θα επιτρέπει την πώληση μόνο νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, για τους κατασκευαστές με μικρό όγκο παραγωγής και για τις σπορ μάρκες υπάρχει ένα μικρό παράθυρο, ειδικότερα με την εξέλιξη πιο «πράσινων» καυσίμων. Τα οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι πλήρως συνθετικά e-fuel αλλά να αναμειγνύονται σε ποσόστωση με τα σημερινά καύσιμα.

Ο Benedetto Vigna, o CEO της Ferrari, είπε πρόσφατα πως η εξέλιξη των e-fuell γίνεται με πιο γρήγορο ρυθμό από ότι προβλεπόταν. Οπότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης να συνεχίσει αρκετά περισσότερο μετά το 2035.

Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι η Ferrari θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Επίσης δεν είναι σίγουρο αν θα πρόκειται για εξέλιξη των μοτέρ που διαθέτει τώρα η εταιρία ή θα πρόκειται για νέες υλοποιήσεις.

Όπως και να έχει η Ferrari θα παρουσιάσει το 2025 το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο για το οποίο δεν έχει αποκαλύψει κανένα ακόμη στοιχείο. Ο Vigna πάντως έχει δηλώσει ότι θα είναι κάτι μοναδικό, μία πραγματική Ferrari. Όλα αυτά με την ιταλική φίρμα να μπαίνει και αυτή στο χορό για να πετύχει CO2 ουδετερότητα ως το τέλος της δεκαετίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!