NEA

Γαλλία: Φορολογικά κίνητρα μαμούθ για πράσινες επενδύσεις – Μετρητά για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Η γαλλική κυβέρνηση θα προσφέρει νέα έκπτωση φόρου για φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις και θα δώσει κίνητρα σε μετρητά για την αγορά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό τον όρο ότι θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η νέα έκπτωση φόρου, που θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, αναμένεται να δημιουργήσει ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (22 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030 και να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Το μέτρο θα καλύπτει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των εταιρειών για το 25-40% των επενδύσεών τους σε εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αντλίες θερμότητας και μπαταρίες, δήλωσαν αξιωματούχοι της προεδρίας.

Η κυβέρνηση του Μακρόν θέλει να πυροδοτήσει επενδύσεις σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, ώστε η Γαλλία να ανταγωνιστεί τις αμερικανικές εταιρείες που ενισχύονται από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Μπάιντεν, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντικές φορολογικές επιδοτήσεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και της μεταποίησης.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι ένα νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη θα περιλαμβάνει σχέδια για αύξηση των επενδύσεων στην εκπαίδευση και μείωση στο μισό του χρόνου που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη Γαλλία σε εννέα μήνες ή λιγότερο.

«Αυτό το χρηματοδοτικό πλαίσιο θα πρέπει να μας βοηθήσει να ανταγωνιστούμε τον IRA των Αμερικανών», είπε ο Μακρόν καθώς περιέγραφε τα μέτρα για την αναστροφή της μακροπρόθεσμης βιομηχανικής παρακμής της Γαλλίας.

Για τους καταναλωτές, ένα υπάρχον κίνητρο μετρητών έως και 5.000 ευρώ για τους αγοραστές νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εξαρτηθεί από τον όρο ότι οι παραγωγοί τους πληρούν αυστηρά πρότυπα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, αποκλείοντας ουσιαστικά τις μη ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!