NEAPINED

Γιατί το Euro 7 κινδυνεύει καθυστερεί την ηλεκτροκίνηση

Η πρόταση του Euro 7 κινδυνεύει να καταστήσει την πράσινη μετάβαση πιο μακρινή προοπτική επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ACEA και κάνει λόγο για την ανάγκη  μιας βελτιωμένης, ολιστικής προσέγγισης για τη μαζική μετάβαση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η ηλεκτροκίνηση, παράλληλα με την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των εκπομπών CO2 από τις οδικές μεταφορές, όπως επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές και αναφέρουν ότι ήδη η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει  πάνω από 250 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι, είναι επίσης μακράν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων και ως εκ τούτου τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro 7 είναι μια νέα κανονιστική πρόταση που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2022 για περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως το άζωτο οξείδια (NOx) και σωματίδια, από όλα τα νέα οχήματα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!