NEAPINED

Τα κορυφαία σε πωλήσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο το 2022

Όπως αναμενόταν, πέρυσι το Tesla Model Y κυριάρχησε στην παγκόσμια κατάταξη, ακόμη και μπροστά από το Model 3, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 2021.

Το SUV της Tesla βρήκε περισσότερους από 747.000 νέους πελάτες, σημειώνοντας αύξηση 91% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σχεδόν τα μισά Model Y (44%) πωλήθηκαν στην Κίνα (συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και της Ταΐβάν). Ο όγκος πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική αντιστοιχούσε στο 34% του συνόλου.

Το Tesla Model 3 κατέλαβε τη 2η θέση με περισσότερες από 482.000 μονάδες, εκ των οποίων το 47% πωλήθηκε στις ΗΠΑ-Καναδά, το 28% στην Κίνα (και πάλι συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και της Ταιβάν) και το 19% στην Ευρώπη.

Παγκόσμια αγορά: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022

Την 3η θέση κατέλαβε το Wuling Hongguang Mini EV. Αυτό το microcar έχει γίνει το σημείο αναφοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά EV στον κόσμο.

Οι μονάδες που πωλήθηκαν ήταν 443.400, επομένως δεν απέχει πολύ από το Model 3. Μέρος της δημοτικότητας αυτού του αυτοκινήτου συνδέεται με την τιμή του, αλλά και με το γεγονός ότι έχει γίνει ιδανική λύση μετακίνησης για πολλούς καταναλωτές στην Κίνα.

Η Hongguang δεν είναι η μόνη κινέζικη εταιρία στην κατάταξη. Το BYD Dolphin, και ένα ενδιαφέρον μικρό αυτοκίνητο για την κατηγορία Β, πούλησε λίγο πάνω από 200.000 μονάδες.

Το Volkswagen ID.4 ήταν πέρυσι το πιο δημοφιλές ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 53% σε 175.600 μονάδες, κατανεμημένο κατά 47% στην Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταΐβάν, κατά 39% στην Ευρώπη και κατά 13% στις ΗΠΑ και Καναδά.

Ευρωπαϊκή αγορά: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022

Στο πάνω διάγραμμα, θα δείτε πως το Volkswagen ID.3 πούλησε 77.900 μονάδες, με αύξηση μόλις 4%, με 68% στην Ευρώπη. Το Fiat 500 ήταν το τρίτο σε πωλήσεις ευρωπαϊκό EV, ακολουθούμενο από το BMW iX3, το Polestar 2, το Skoda Enyaq, το Dacia Spring, το Peugeot 208, το Mini Hatch και το Volvo XC40 BEV.

Σε κάθε περίπτωση, τα ευρωπαϊκά μοντέλα απέχουν πολύ από το να είναι παγκόσμια μοντέλα όπως τα Tesla Model 3 και Y και τα επερχόμενα κινεζικά μοντέλα. Και αυτό αποτελεί λόγω ανησυχίας αλλά και αφύπνισης για την ευρωπαϊκή βιομηχανία που πρέπει να κάνει πολύ πιο άμεσα και αποφασιστικά βήματα.

Τα δημοφιλέστερα στην αγορά της Αμερικής και της Κορέας

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!