NEA

Οι ενημερώσεις λογισμικού της Tesla μειώνουν την αυτονομία της Μπαταρίας; Το νου σας στην Ελλάδα…

Μια ομάδα ιδιοκτητών  Tesla Model S και Model X στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ υπέβαλε πρόταση ομαδικής αγωγής κατά της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων για αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού που φέρεται να μείωσαν την αυτονομία ή να προκαλέσουν βλάβες στην μπαταρία.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι ενημερώσεις της Tesla και τα αποτελέσματά αυτών παραβιάζουν τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους, επειδή μπορούν να μειώσουν την αυτονομία έως και 20% και μπορεί να απαιτήσουν από ορισμένους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες με κόστος 15.000 δολάρια.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο, υποστηρίζει ότι τα επηρεαζόμενα οχήματα της Tesla είναι «προστατευμένοι υπολογιστές» σύμφωνα με τον ορισμό που περιγράφεται στον νόμο περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών και ότι οι αυτόματες ενημερώσεις παραβιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών βάσει του νόμου.

Οι δικηγόροι των ιδιοκτητών λένε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες γενικά ειδοποιούν τους πελάτες όταν θέλουν να πραγματοποιήσουν μια ενημέρωση λογισμικού, αλλά η Tesla μπορεί να εκδίδει αυτόματες ενημερώσεις κάθε φορά που το όχημα είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi.

Η αγωγή ανέφερε ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla έχουν πληρώσει σε τρίτους 500 έως 750 δολάρια για να αντιστρέψουν τις ενημερώσεις λογισμικού που σχετίζονται με τις μπαταρίες.

Τον Ιούλιο του 2021, η Tesla συμφώνησε να πληρώσει 1,9 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αξιώσεις για μια ενημέρωση λογισμικού που μείωσε προσωρινά τη μέγιστη τάση της μπαταρίας σε 1.743 σεντάν Model S.

Στο μεταξύ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έλαβαν 625 δολάρια ο καθένας – “πολλές φορές την αναλογική αξία της προσωρινά μειωμένης μέγιστης τάσης”, σύμφωνα με μια δικαστική κατάθεση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!