NEA

Facelift για το Opel Corsa

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας του το δημοφιλές Corsa περνά από την προγραμματισμένη ανανέωσή του.

Όπως μπορούμε να δούμε οι αλλαγές στο αμάξωμα εντοπίζονται στην πλήρως ανασχεδιασμένη μάσκα στο πρότυπο του Vizor. Ένα σχεδιαστικό στοιχείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των σύγχρονων Opel και που είδαμε για πρώτη φορά στο Mokka.

Οι προβολείς μπροστά είναι προαιρετικά LED Matrix με 14 αντί για 8 στοιχεία. Επίσης, έχουν ανασχεδιαστεί τα πίσω φώτα, στην πόρτα του πορτμπαγκάζ υπάρχει η ονομασία του μοντέλου ολογράφως, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες.

Ανάλογα σημειακές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό. Προαιρετικά, το νέο Corsa προσφέρεται με ένα πλήρως ψηφιακό cockpit βασισμένο στις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies 1 με νέα έγχρωμη οθόνη αφής έως 10 ιντσών.

Η γκάμα των κινητήρων προσφέρει ότι και πριν με τις δύο βασικές εκδόσεις 1.2 που αποδίδουν 100 και 130 ίππους. Δίχως να ξεχνάμε την ατμοσφαιρική με τους 75 ίππους.

Με το facelift έρχονται να προστεθούν και δύο νέες ήπια υβριδικές 48βολτες εκδόσεις που αποδίδουν επίσης 100 και 136 ίππους και συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Μαζί με τις συμβατικές εκδόσεις αναβαθμίστηκε και η ηλεκτρική Corsa-e που έχει πλέον ηλεκτρικό μοτέρ με 156 ίππους. Η μπαταρία έχει ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα (μόλις 1 kWh) και φτάνει στις 50 kWh με την αυτονομία να αγγίζει τα 357 χιλιόμετρα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!