NEA

Έξυπνα φανάρια τιμωρούν τους κακούς οδηγούς

Η Brossard, μία πόλη λίγο έξω από το Μόντρεαλ, επινόησε έναν τρόπο για να ενθαρρύνει τους οδηγούς να μειώσουν την ταχύτητά τους χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο φανάρι.

Οι περισσότεροι οδηγοί που πλησιάζουν σε μια σχολική ζώνη συνήθως επιβραδύνουν ικανοποιητικά ή διατηρούν την τρέχουσα ταχύτητά τους. Ωστόσο, υπάρχουν και επιπόλαιοι που κινούνται πολύ πάνω από το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας.

Εδώ αναλαμβάνει το έξυπνο φανάρι αναγκάζοντας τον οδηγό να επιβραδύνει ή και να σταματήσει για περισσότερο ώρα από την προβλεπόμενη.

Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχει κάποια κάμερα που να καταγράφει την υπερβολική ταχύτητα για εισπρακτικούς λόγους. Απλά είναι ένα έξυπνο φανάρι που επιβραβεύει την καλή οδηγική συμπεριφορά και μάλιστα άμεσα.

Τα στατιστικά δεδομένα έχουν δείξει πως βοηθά σημαντικά στην μείωση των ατυχημάτων. Όχι μόνο κοντά σε σχολεία αλλά και σε σημεία πόλεων που πρέπει να διατηρηθεί χαμηλά η ταχύτητα.

Γνωστό και ως FRED, που σημαίνει «εκπαιδευτικό φανάρι περιορισμού της κυκλοφορίας», αυτός ο τύπος φωτεινού σηματοδότη χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιες χώρες στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!