NEA

Το Audi RS 3 έχει περιθώρια για κάτι ακόμη πιο δυνατό

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της Audi Sport δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία πιο δυνατή εκδοχή του πεντακύλινδρου TFSI.

Μέχρι στιγμής η απόδοσή του φθάνει τα 407 άλογα στην έκδοση Performance Edition του RS3. Ωστόσο, στην Audi δεν θέλουν να αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση της Mercedes-AMG 45 με τα 421 άλογα.

Μιλώντας στο Autocar, ο επικεφαλής της Audi Sport, Sebastian Grams, ανέφερε ότι η αύξηση της ισχύος δεν θα προκύψει από κάποιο υβριδικό σύστημα ή κάποιο μέσο ηλεκτρισμού, αλλά με κλασικές μεθόδους.

Όπως είναι οι μεγαλύτεροι στροβιλοσυμπιεστές και η ενίσχυση διαφόρων επιμέρους εξαρτημάτων. Κάτι που μάλλον είναι ιδιαίτερα εύκολο, καθώς το συγκεκριμένο μοτέρ σε αγωνιστικές εκδόσεις αποδίδει ακόμα και διπλάσιους ίππους από την έκδοση παραγωγής.

Όπως φαίνεται, παρότι η Audi θα σταματήσει να λανσάρει νέα μοντέλα με κινητήρες καύσης, δεν θα τους εγκαταλείψει. Ειδικότερα τον 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων, ο οποίος είναι ένα εμβληματικό μοτέρ με σημαντική παρουσία σε αγώνες και ιστορικά μοντέλα της εταιρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!