NEAPINED

Fiat: Έτσι θα είναι το εσωτερικό των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων

H ιταλική εταιρία θέλει να παντρέψει το ρετρό μοτίβο με το μεταμοντέρνο στοιχείο της ηλεκτροκίνησης στην επόμενη γενιά των μοντέλων της που θα δούμε από το 2024. Τα οποία θα αναβιώνουν τα Fiat Panda και Punto!

Πρόσφατα, η Fiat γιόρτασε την 100η επέτειο του ιστορικού της εργοστασίου Lingotto στο Τορίνο, το οποίο θα αποτελέσει έμπνευση για το στυλ των μελλοντικών της μοντέλων. Μάλιστα, στην δημοσιότητα δόθηκαν μερικά teaser που δείχνουν εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά των μελλοντικών Fiat.

Όπως μπορούμε να δούμε κυριαρχεί το μίνιμαλ στοιχείο με το βλέμμα να επικεντρώνεται στο ταμπλό που λειτουργεί ως μία τεράστια θήκη και που στο μέσο του υπάρχει μια στενόμακρη οθόνη αφής. Όσο για το πίνακα οργάνων είναι ενσωματωμένος στο τιμόνι.

Υπάρχουν πολλά οβάλ σχήματα και λείπουν όλα τα περιττά για χάρη της ευρυχωρίας. Τα καθίσματα έχουν επίσης μια πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση που μας παραπέμπει στα παλιότερα μοντέλα της μάρκας. Ειδικότερα ο πίσω πάγκος.

O Oliver Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, μαζί με την Ginevra Elkann, Πρόεδρο της Pinacoteca Agnelli, αναφέρθηκαν στη σημασία του εργοστασίου Lingotto για την ιταλική μάρκα.

Οι εγκαταστάσεις άνοιξαν στις 22 Μαΐου του 1923, με την πίστα δοκιμών στον τελευταίο όροφο και τη σπιράλ ράμπα που οδηγεί στο έδαφος. Για ένα διάστημα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο, πίσω μόνο από το συγκρότημα River Rouge της Ford στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Διάφορα αυτοκίνητα του ομίλου Fiat – συμπεριλαμβανομένου του 500 «Topolino» και του μεταπολεμικού διαδόχου του – κατασκευάζονταν στο Lingotto μέχρι το 1982, με τη Lancia Delta να κλείνει τα 49 χρόνια της ως εργοστάσιο.

Στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα συγκρότημα λιανικής και πολιτισμού, που φιλοξενούσε εκθέσεις τέχνης, καταστήματα, καφέ και ένα ξενοδοχείο. Πρόσφατα φιλοξένησε την εκδήλωση αποκάλυψης του Abarth 500e.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!