NEA

Elon Musk: Ξανά στην Κίνα για χάρη της Tesla και του Twitter

O διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αναμένεται να επισκεφθεί την Κίνα αυτή την εβδομάδα. Ο Μασκ αναμένεται να συναντήσει ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

Το Reuters ανέφερε τον Μάρτιο ότι ο Μασκ σχεδίαζε ένα ταξίδι στην Κίνα και επιδίωκε μια συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό ήδη από τον Απρίλιο, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα να εξαρτάται από το πρόγραμμα του Li Qiang.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μασκ κατέχει επίσης την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η οποία είναι απαγορευμένη στην Κίνα, αν και ορισμένοι έχουν πρόσβαση σε αυτήν μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).

Το ταξίδι αυτό θα σηματοδοτούσε το πρώτο του Μασκ στην Κίνα από τότε που έκανε το σάλο στο διαδίκτυο χορεύοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη στις αρχές του 2020.

Θα έρθει επίσης σε μια εποχή που η Tesla αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα ηλεκτρικά οχήματά τους που κατασκευάζονται στην Κίνα καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο εξασθενεί.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!