NEAPINED

Το νέο Toyota Prius είναι ακριβότερο και από ένα RAV4!

Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης για το ολοκαίνουργιο Prius που ξεκινά από την πικάντικη τιμή των 47.670 ευρώ. Είναι ακριβότερο και από ένα φουλ υβριδικό RAV4 (από 37.470 ευρώ) και ελάχιστα φτηνότερο από την PHEV έκδοση του SUV (από 52.950 ευρώ)!

Το νέο Prius παρουσιάζει μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση, με έντονα στοιχεία από τα ηλεκτρικά bZ, και καταφέρνει να κερδίσει επαινετικά σχόλια τόσο με την κοφτερή εξωτερική του εμφάνιση όσο και με την κομψή προς τα πίσω κουπέ γραμμή.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις, το νέο Prius είναι 2,2 εκατοστά πιο πλατύ, έχει μειωμένο μήκος 4,6 εκατοστά, είναι χαμηλότερο κατά 5 εκατοστά και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 50 χιλιοστά. Συγκεκριμένα, έχει μήκος 4.599 χλστ., πλάτος 1.782 χλστ.και ύψος 1.420 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.750 χλστ..

Το εσωτερικό είναι εξίσου ελκυστικό, με ένα ταμπλό που διαθέτει δύο οθόνες. Υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, που τοποθετείται σε υψηλό σημείο για να επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί την προσοχή του στον δρόμο, καθώς επίσης και μια μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, που παρέχει άμεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες. Όσον αφορά τον χώρο, αναμένεται να προσφέρει επίπεδα που ανταποκρίνονται σε αυτά ενός μεσαίου οικογενειακού liftback.

Το νέο Prius βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA και διατίθεται σε μια έκδοση plug-in υβριδικού μοντέλου με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, ισχύ 223 ίππων, που μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου e-CVT. Μια μπαταρία 13,6 kWh παρέχει αυτονομία περίπου 70 χιλιομέτρων. Όσον αφορά την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, η Toyota αναφέρει τον χρόνο των 6,7 δευτερολέπτων.

Στην Ελλάδα, το νέο Prius είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις: Style, Lounge και Lounge Plus. Η έκδοση Style προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα infotainment σύστημα με μια οθόνη διαγώνιου 12,3 ιντσών, φωτισμό ambient, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, αυτόματα φώτα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και ζάντες 17 ιντσών.

Η έκδοση Lounge προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως θερμαινόμενο τιμόνι, ηλεκτρικό άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ, πανοραμική οροφή, ζάντες 19 ιντσών κ.α. Τέλος, η κορυφαία έκδοση Lounge Plus προσφέρει αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, θερμαινόμενα καθίσματα πίσω και ηλιακό σύστημα φόρτισης στην οροφή κ.α.Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τιμές πώλησης ανά έκδοση

  • Prius Plug-in Hybrid Style: 47.670 ευρώ
  • Prius Plug-in Hybrid Lounge: 49.170 ευρώ
  • Prius Plug-in Hybrid Lounge Plus: 54.850 ευρώ

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!