NEAPINED

Porsche Mission-X: Έτσι θα είναι το νέο ηλεκτρικό hypercar

Η Porsche παρουσίασε το Mission X, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar που στοχεύει να σπάσει τα επαναπροσδιορίσει ρεκόρ ως πιθανός διάδοχος της 918 Spyder, που εγκαταλείπει εντελώς την ισχύ εσωτερικής καύσης υπέρ της ηλεκτροκίνησης.

Η Porsche παρουσίασε το πρωτότυπο Mission X, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο για παραγωγή το 2027, γιορτάζοντας έτσι την επέτειο των 75 χρόνων της. Αυτό το ηλεκτρικό hypercar αναμένεται να αποτελέσει τον διάδοχο των Carrera GT και 918 Spyder, και συνεχίζει την παράδοση ονοματολογίας που ξεκίνησε με τα Mission E και Mission R.

Το Mission X έχει παρόμοιες διαστάσεις με τα προηγούμενα μοντέλα, με μήκος περίπου 4,50 μέτρα και μεταξόνιο 2.730 χιλιοστά. Το εντυπωσιακό σχεδιασμό του ενισχύεται από τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, δημιουργώντας έναν αέρα Le Mans. Στο εσωτερικό, το high-tech περιβάλλον περιλαμβάνει ένα κάθισμα οδηγού με διαφορετικό χρώμα επένδυσης από το συνοδηγού, καθώς και δύο οθόνες.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα κίνησης δεν έχουν αποκαλυφθεί από την Porsche, αλλά γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 900 V για γρηγορότερη φόρτιση και αναμένεται να έχει υψηλή αναλογία ιπποδύναμης προς βάρος.

Πάντως, σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά hypercars όπως τα Rimac Nevera και Pininfarina Battista, τα οποία δίνουν προτεραιότητα στην ισχύ έναντι του βάρους, το Mission X αναμένεται να είναι σημαντικά ελαφρύτερο. Ενώ η ακριβής ισχύς είναι άγνωστη, τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι θα μπορούσε να φτάσει τους 1.500 ίππους, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακά χαμηλό βάρος καμπίνας των 3.353 κιλών.

Οι επιδόσεις του Mission X αναμένεται να υπερβαίνουν αυτές της τρέχουσας 911 GT3 RS, και αναμένεται να διεκδικήσει το ρεκόρ του γρηγορότερου παραγωγικού αυτοκινήτου στο Nürburgring. Με αυτό το ισχυρό hypercar, η Porsche συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της ως κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων απόδοσης και τεχνολογίας.

Οι επιδόσεις του θα είναι καλύτερες από αυτές της νυν 911 GT3 RS -φήμες κάνουν λόγο για ένα 0-100 σε 1,9 δευτερόλεπτα- ενώ αναμένεται να διεκδικήσει το ρεκόρ του πιο γρήγορου μοντέλου παραγωγής το Nürburgring. Συνολικά, το Mission X αναδεικνύει τη δέσμευση της Porsche να διευρύνει τα όρια των ηλεκτρικών επιδόσεων και να διατηρήσει τη φήμη της ως ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!