NEA

Nyobolt EV: Έτσι θα μπορούσε να είναι μια ηλεκτρική Elise S1

Το Nyobolt EV Concept είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τους Callum, Nyobolt και Julian Thomson.

Ο Julian Thomson, ο σχεδιαστής της Lotus Elise, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σχεδίασης του Nyobolt EV, δίνοντάς του έναν σύγχρονο φόρο τιμής στον προκάτοχό του. Το συμπαγές και ελαφρύ αμάξωμα αποτελείται από ανθρακονήματα, ενώ στιλιστικά υπάρχουν τονισμένα φτερά και ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Ο σχεδιασμός του Nyobolt EV περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED που λειτουργούν ως εισαγωγές αέρα, διπλά πίσω φώτα LED και έναν μπροστινό προφυλακτήρα που θυμίζει το Exige.

Η εμβληματική «χαμογελαστή» μάσκα της Elise εξακολουθεί να είναι παρούσα, μαζί με κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέφτες, πλευρικές εισαγωγές, μία σχάρα πίσω που μοιάζει με κάλυμμα κινητήρα, μια αεροτομή dacktail και ένα αφαιρούμενο σύνθετο πάνελ οροφής για διαμόρφωση roadster.

Το highlight του Nyobolt EV αφορά  στην τεχνολογία της μπαταρίας του. Είναι εξοπλισμένο με μια κόμπακτ μπαταρία ιόντων λιθίου 35 kWh, που επιτρέπει αυτονομία έως και 250 χιλιόμετρα.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ταχείας φόρτισης, που επιτρέπει πλήρη φόρτιση σε μόλις 6 λεπτά με τη χρήση της υπάρχουσας υποδομής φόρτισης (η εταιρία δε μας λέει την ισχύ φόρτισης).

Η Nyobolt ισχυρίζεται ότι η μπαταρία έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές, υπομένοντας πάνω από 2.000 κύκλους ταχείας φόρτισης χωρίς σημαντική υποβάθμιση της απόδοσης.

Αν και τα συγκεκριμένα σχέδια παραγωγής για το Nyobolt EV concept δεν είναι γνωστά, η τεχνολογία μπαταρίας αναμένεται να εισέλθει στην παραγωγή στις αρχές του 2024, με προοπτική υιοθέτησης σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Η παραγωγή της Lotus Elise διακόπηκε το 2021 και το Nyobolt EV ίσως να μπορούσε να καλύψει εν μέρει το κενό. Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!