NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ChatGPT μπαίνει στα αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes εισάγει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της κάνοντας ακόμη πιο έξυπνα τα αυτοκίνητά της.

Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Βασισμένο στην αρχιτεκτονική GPT-3.5, το ChatGPT έχει τη δυνατότητα να παράγει ποιοτικά κείμενα και να απαντά σε ερωτήσεις, αποδίδοντας φυσικό και κατανοητό περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί εκτεταμένη προεκπαίδευση σε μεγάλο όγκο δεδομένων και είναι εξοπλισμένο με γενική γνώση από διάφορα πεδία.

Το ChatGPT χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία. Στην περίπτωση της Mercedes, η εταιρία ενσωμάτωσε το ChatGPT στο σύστημα MBUX των αυτοκινήτων της. Αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει στους οδηγούς να αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητο μέσω φυσικής γλώσσας και να επωφεληθούν από εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Το MBUX μάθαινε και προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του οδηγού, προσφέροντας προβλέψεις, ρυθμίσεις κλιματισμού, πλοήγησης και άλλες λειτουργίες βασισμένες στις συνήθειες του οδηγού. Ωστόσο, είχε το μειονέκτημα πως απαντούσε σε προκαθορισμένες εντολές.

Με το ChatGPT, το MBUX γίνεται πιο διαισθητικό και έξυπνο, επιτρέποντας πιο φυσική επικοινωνία με το αυτοκίνητο και προσφέροντας επιπλέον λειτουργίες και πληροφορίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του οδηγού. Έτσι, το MBUX θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τον προορισμό και να προτείνει συνταγές για την επιστροφή στο σπίτι και άλλα.

Οι πελάτες μπορούν να συμμετάσχουν στην προαιρετική beta έκδοση μέσω της εφαρμογής Mercedes me ή λέγοντας τη φράση “Hey Mercedes, θέλω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα beta”. Με μια ενημέρωση over-the-air, η λειτουργία ChatGPT θα προστεθεί στο σύστημα MBUX. Σε πρώτη φάση αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!