NEA

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα… Σκαραβαίου!

Παγκόσμια ημέρα του VW Beetle και οι δρόμοι πλημμύρισαν από Σκαραβαίους – Πόσοι κατασκευάστηκαν;

Παγκόσμια ημέρα του VW Beetle η 22α Ιουνίου και οι απανταχού φίλοι του διάσημου Σκαραβαίου συμμετέχουν σε δρώμενα σε όλο τον κόσμο.

Το Volkswagen Beetle, γνωστό και ως Bug, είναι ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από τη Volkswagen από το 1938 έως το 2003. Σχεδιάστηκε από τον Ferdinand Porsche και κατασκευάστηκαν πάνω από 21 εκατομμύρια τέτοια μοντέλα.

Το Beetle ήταν δημοφιλές μεταξύ των οδηγών για το στυλ, την προσιτή τιμή και την αποτελεσματικότητά του.  Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που παρήχθησαν μαζικά χρησιμοποιώντας γραμμή συναρμολόγησης.

Παρά τη δημοτικότητά του, το Beetle σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2003 λόγω της μείωσης των πωλήσεων.  Έκτοτε, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να αναβιώσει το αυτοκίνητο, αλλά καμία δεν ήταν επιτυχής. 

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια ήταν το 2012, όταν η Volkswagen κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται Beetle R-Line.  Αυτό το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να προσελκύει ένα νεότερο κοινό, αλλά δεν κατάφερε να το πιάσει.

Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από την παραγωγή του τελευταίου Beetle, αλλά το αυτοκίνητο εξακολουθεί να έχει πιστούς θαυμαστές.  Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που συνεχίζουν να οδηγούν τα Beetle τους, ενώ υπάρχουν ακόμη και κλαμπ και φόρουμ αφιερωμένα στο αυτοκίνητο. 

Για πολλούς, το Beetle είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο – είναι σύμβολο μιας περασμένης εποχής.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!