NEA

777 Hypercar: Σε 7 μονάδες των 7 εκατομμυρίων ευρώ

Και τα επτά αυτοκίνητα του 777 Hypercar, με αξία 7 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, θα παραμείνουν πάντα στην Monza, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.

Η εταιρεία 777 Motors ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία και συλλέκτη αυτοκινήτων Andrea Levy και είχε ανακοινώσει το Hypercar το Νοέμβριο του 2022. Μια έκδοση που είναι έτοιμη για παραγωγή, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου 2023 Milano Monza (MiMo) πριν από μερικές μέρες.

Ο σχεδιαστής Umberto Palermo έχει επιμεληθεί το σχεδιασμό του αμαξώματος, εμπνευσμένος από τους αγώνες αντοχής και τα hypercars. Η Dallara ανέλαβε το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, την αεροδυναμική και τα μηχανικά μέρη.

Ο κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 4,5 λίτρων, εξελιγμένος από την βρετανική Gibson Technology, με ισχύ 740 ίππους και χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση. Το 777 Hypercar ζυγίζει μόλις 900 κιλά και μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 370 χλμ./ώρα, χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική του.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να παρέχει πλευρική επιτάχυνση από 3,5 έως 4,0 g. Για να προετοιμάσει τους οδηγούς για αυτές τις έντονες δυνάμεις, η 777 Motors θα παρέχει ειδική τεχνική και σωματική εκπαίδευση, καθώς και οδήγηση σε προσομοιωτή.

Ο εξοπλισμός αγώνων και ο εξοπλισμός ασφαλείας θα παρέχονται από την Sparco, ενώ η Stilo θα παρέχει τα κράνη. Ο στόχος της εταιρείας είναι να παραδώσει τα αυτοκίνητα στους πελάτες το 2025.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την έδρα, να χρησιμοποιούν την πίστα και να συμμετέχουν σε αποκλειστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο στόχος για τον γρήγορο γύρο στην πίστα της Μόντσα είναι 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα, περίπου 20 δευτερόλεπτα πιο αργό από ένα μονοθέσιο F1 του 2023.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!