NEA

Τα νέα μοντέλα δεν έχουν και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής

Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταλαιπωρούν τους οδηγούς τους κυρίως με προβλήματα ποιότητας. Τα οποία έχουν αυξηθεί, γενικότερα, στα νέα μοντέλα και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφού οι κατασκευαστές δίνουν περισσότερη έμφαση στον τεχνολογικό εξοπλισμό και λιγότερο στην ποιότητα.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατατάσσονται ως τα λιγότερα αξιόπιστα στην κατηγορία των νέων μοντέλων.

Συγκεκριμένα, η μελέτη Initial Quality κατατάσσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων με βάση τον αριθμό των προβλημάτων που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες ανά 100 οχήματα. Τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από τα χαρακτηριστικά infotainment μέχρι τα χειριστήρια και τις οθόνες, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, καθώς και τα συστήματα πρόωσης.

Η έρευνα περιλάμβανε απαντήσεις από 93.380 αγοραστές και εστίαζε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα αυτοκίνητα κατά τον πρώτο χρόνο χρήσης. Ο μέσος αριθμός των προβλημάτων που αναφέρθηκαν ήταν 192 φέτος, από 180 πέρυσι (2022) και 162 πρόπερσι (2021).

Η ετήσια μελέτη αρχικής ποιότητας της J.D. Power δείχνει ότι η πτώση της ποιότητας των νέων αυτοκινήτων συνεχίζεται στη βιομηχανία. Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι ιδιοκτήτες αναφέρουν όλο και περισσότερα προβλήματα με τα νέα τους αυτοκίνητα, τα οποία ανάγονται στην εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών και τεχνολογίας, σύμφωνα με την J.D. Power.

Η οποία συμπεραίνει ότι η ποιότητα των νέων αυτοκινήτων έχει γίνει τόσο κακή, με αποτέλεσμα αυτοκινητοβιομηχανίες που κάποτε ηγούνταν στην κατάταξη, όπως η Toyota, να έχουν πλέον διολισθήσει προς τα κάτω και να έχουν παραχωρήσει τις θέσεις τους στις Dodge, Ram και Alfa Romeo.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω ιστόγραμμα, ορισμένες εταιρίες, όπως η Tesla με 247 προβλήματα ανά 1.000 αυτοκίνητα, η Polestar με 313 προβλήματα και η Lucid Motors με 340 προβλήματα, ανέδειξαν αρνητικά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά, η Dodge κατέλαβε την πρώτη θέση με 140 προβλήματα, ενώ η Alfa Romeo ήταν μια ευχάριστη έκπληξη με μόλις 143 προβλήματα.

Η έρευνα τονίζει ότι η σύγχρονη τεχνολογία των αυτοκινήτων μπορεί να προσφέρει βελτιωμένη οδηγική εμπειρία, αλλά συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα και προκαλεί κεφαλαλγίες στην καθημερινή χρήση.

Η έρευνα εξέτασε εννέα διαφορετικούς τομείς των νέων αυτοκινήτων, με προβλήματα που ποικίλλουν από κακό σχεδιασμό ποτηροθηκών έως βλάβες σε μοντέρνες, αλλά ελαττωματικές χειρολαβές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!