NEAΑΓΩΝΕΣ

Formula 1: Οι κινητήρες πρέπει να βγάζουν πιο ζωντανό ήχο

Ο αξεπέραστος ήχος των V12 και V10 αποτελεί πλέον μια ανάμνηση για τα μονοθέσια της F1. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Stefano Domenicali, CEO της F1, ο ήχος των κινητήρων πρέπει να βελτιωθεί σε σχέση με τους πράους υπερτροφοδοτούμενους εξακύλινδρους των σημερινών μονοθεσίων.

Το τρέχον σύστημα πρόωσης των μονοθεσίων της F1 αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1,6 λίτρων με υβριδική υποστήριξη, και είναι το πιο ήσυχο και χαρακτηριστικά πιο φτωχό κινητήριο σύστημα στην ιστορία του αθλήματος. Τουλάχιστον, σε ήχο…

Μέχρι το 2026, τα μονοθέσια της F1 θα διατηρήσουν τους turbo V6 κινητήρες, αλλά θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από την υβριδική τεχνολογία, έστω και αν αυτή απλοποιηθεί. Παρά ταύτα, ο Domenicali δηλώνει ότι ο ήχος θα βελτιωθεί, παρά την προσθήκη των υβριδικών συστημάτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό 3AW, ο Domenicali απαντά με αποφασιστικότητα στο ερώτημα εάν ο ήχος της F1 θα εξακολουθήσει να είναι ήσυχος. «Όχι», απαντά. Όπως δηλώνει, «ο ήχος είναι μέρος του πάθους μας, είναι αυτό που οι οπαδοί μας επιθυμούν να ακούν και είναι υποχρέωσή μας να το διατηρήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε εάν η Formula 1 θα προχωρήσει από τα υβριδικά συστήματα της εποχής μας σε πλήρη ηλεκτροκίνηση, ο Domenicali απορρίπτει γρήγορα την ιδέα. «Δεν νομίζω», λέει. «Η Formula 1 δεν θα γίνει ποτέ αποκλειστικά ηλεκτρική».

Παρ’ όλα αυτά, οι V6 κινητήρες δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν το επίπεδο των V12 και V10 ως προς τον ήχο τους. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι δυνατοί και συναρπαστικοί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Για να δούμε τι θα γίνει και αν γίνει κάτι με τους νέους κινητήρες το 2026 σε συνδυασμό με την είσοδο της Audi και την επιστροφή των Honda και Ford.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!