NEA

Πότε έρχονται τα πρώτα Kona στην Ελλάδα; Τι είπε Ανδρέας Χριστοφορίδης.

Τα άλλαξε όλα η Hyundai με το  Kona δεύτερης γενιάς, που παρουσιάστηκε στον ειδικό τύπο προσδοκώντας οι πωλήσεις του να ξεπερνούν στην Ελλάδα το φράγμα των 1.000 μονάδων ανά έτος.

Μιλώντας από το βήμα της παρουσίασης του νέου μοντέλου,  ο Ανδρέας Χριστοφορίδης γενικός Διευθυντής Hyundai Ελλάς σημείωσε ότι το μόνο που θυμίζει το προηγούμενο μοντέλο… ουσιαστικά είναι η μάρκα…

Ακόμα και στο τιμόνι του νέου Kona 4,  πλέον υπάρχουν οι 4 τελείες, όπως το IONIQ και όχι το γνωστό “Η” της φίρμας, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της  στην ψηφιακή εποχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο Kona διατίθεται και με ψηφιακό κλειδί, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης του Kona μέσω  Smartphone. Ναι, 4 άτομα θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, αν το επιτρέψει ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Το Caroto.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του Kona,  που έλαβε χώρα σε ένα από τα διασημότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας, το Grand Resort Lagonissi. Και δεν είναι άτοπο να ισχυριστεί κανείς ότι το νέο Kona είναι για τα σαλόνια, μιας και μεγάλωσε σε όγκο (μήκος, πλάτος και ύψος) προσεγγίζοντας τον μεγάλο του αδελφό, το Tucson.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της κορεάτικης φίρμας , όπως τον παρουσίασε ο πολύπειρος Manager της Hyundai: “Nα κάνει δηλαδή το άλμα από την B SUV και να προσεγγίσει κατά πολύ (να μπει μπούνια για εμάς) στη C SUV.

Σε ό,τι αφορά την αρχική τιμή εκκίνησης του, τα 26,290 ευρώ στην έκδοση των 120 ίππων, μπορεί για την B SUV να ακούγονται κάπως… αλλά για την C SUV είναι τιμή ευκαιρίας… χωρίς καμία υπερβολή.

Στα λίγα χιλιόμετρα που το οδηγήσαμε, έως το Σούνιο, το Hyundai Kona είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Καταπίνει σβέλτα και με εξαιρετικό πάτημα τα χιλιόμετρα, ενώ το σετάρισμα της ανάρτησης δεν σε αφήνει να αισθανθείς ανασφάλεια σε καμία συνθήκη.

Μοντέρνο εξωτερικά και εσωτερικά, το Kona αναμφίβολα θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία που θέλει να παίξει και το βέβαιο είναι ότι οι αντίπαλοι του θα τα βρουν σκουρα απέναντι του.

Τα πρώτα 120 Kona έρχονται τον Αύγουστο στην Ελλάδα και όσοι τα επιλέξουν θα χρειαστεί να περιμένουν 2 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφορίδη. Η εισαγωγική εταιρία στην Ελλάδα, δια χειρός Χριστοφορίδη, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε ο δυνητικός της αγοραστής να έχει σε σύντομο χρόνο το αυτοκίνητο που θα επιλέξει.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!