NEA

H Peugeot θέλει να βγάλει στους δρόμους το αγωνιστικό του Le Mans

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Peugeot, Linda Jackson, αποκάλυψε ότι ενώ κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια έκδοση του hypercar 9X8 για το δρόμο, η εταιρεία είναι ανοιχτή στην ιδέα, αν της δοθεί μια λευκή επιταγή. 

Παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν σχεδίαζε ένα μοντέλο δρόμου, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για πλούσιους ιδιώτες να αποκτήσουν ένα.

Οι κανονισμοί του Le Mans Hypercar δεν απαιτούσαν ένα αντίστοιχο μοντέλο με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες σχετικά με τις δυνατότητες του 9X8 για το δρόμο. 

Όμως η Peugeot θα το ξανασκεφτόταν με την κατάλληλη προσφορά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει έρευνες για ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Η ανάπτυξη ενός 9X8 για χρήση και εκτός πίστας θα ικανοποιούσε τη μακροχρόνια επιθυμία της Peugeot για ένα hypercar. 

Αν και η μάρκα έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά concept cars όλα αυτά τα χρόνια, όπως τα Quasar, Oxia, 907 και Onyx, κανένα δεν έχει φτάσει στην παραγωγή. 

Πάντως είναι δύσκολο για τις μεγάλες εταιρίες να δικαιολογήσουν το κόστος εξέλιξης ενός τέτοιου αυτοκινήτων, όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Toyota με το GR Super Sport με τα 1.000 άλογα που ακόμα δεν έχει βγει στην παραγωγή.

Πάντως με λεφτά, με πολλά-πολλά λεφτά όλα γίνονται…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!