NEA

Δεν θα πιστεύτε πόσο κοστίζει αυτή η καμένη Ferrari

Η κατεστραμμένη Ferrari 500 Mondial Spider που βλέπουμε στις φωτογραφίες κατασκευάστηκε το 1954 από τον Pininfarina σε μόλις 13 κομμάτια. Παρά το γεγονός ότι είναι κυριολεκτικά ένα κουφάρι από λαμαρίνες, αξίζει κάπου στα 2 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό το συγκεκριμένο απομεινάρι κουβαλά ένα μεγάλο φορτίο ιστορίας. Τα αρχεία της εποχής υποδεικνύουν ότι αγοράστηκε ειδικά για να μπορέσει ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Ferrari, Franco Cortese, να κάνει αγώνες με αυτό.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που κέρδισε το Grand Prix της Ρώμης το 1947 με μια Ferrari 125 S, το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας και η πρώτη της νίκη. Ο ίδιος, το 1954 οδήγησε αυτή την καμένη Ferrari στην 4η θέση της κατηγορίας στο Mille Miglia και στη συνέχεια κατέλαβε την 8η θέση στο Grand Prix της Imola.

Παρόλο που ο αρχικός κινητήρας της έχει χαθεί, ένας άλλος από μία άλλη Mondial της εποχής, το κιβώτιο ταχυτήτων και ο πίσω άξονας συνοδεύουν το αυτοκίνητο που βγαίνει στη δημοπρασία με την τιμή να αναναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι πως μία άρτια -και όχι κατεστραμμένη- 500 Mondial, την τελευταία φορά που πωλήθηκε, το 2019, ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια δολάρια.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!