NEAPINED

Σε ποιον δεν αρέσει η νέα Mercedes CLE;

Η CLE είναι ένα κουπέ με διπλό ρόλο αφού αντικαθιστά τόσο την C-Coupe όσο και την E-Coupe. Λανσάρισμα αυτό το Νοέμβριο, μέσα στο 2024 θα ακολουθήσει και το κάμπριο. Άμεσος στόχος τα Audi A5 και BMW 4.

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την παράδοσή της στην κατασκευή σπορ και κομψών ποθητών sportscar με την ολοκαίνουργια CLE, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της C-Class και της E-Class.

Οι αναλογίες των Mercedes Coupé είχαν πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία, και η ολοκαίνουργια CLA δεν αποτελεί εξαίρεση. Το μακρύ μεταξόνιο και καπό, η έντονη κλίση του παρμπρίζ και το σβήσιμο της οροφής προς τα πίσω δημιουργούν μια αρμονική και διαχρονική γοητεία.

Το μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει από τους κομψούς προβολείς LED και μια νεοσχεδιασμένη, τρισδιάστατη μάσκα. Το πίσω μέρος είναι εξίσου ελκυστικό, με ομαλά περιγράμματα και διμερή φώτα LED, ενώ τα παράθυρα στις πόρτες δεν έχουν πλαίσιο όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο κουπέ. Τόσο μεγάλο που είναι μακρύτερο ακόμη και από την E-Coupe φτάνοντας τα 4,85 μέτρα.

Στο εσωτερικό του CLE Coupé, το ευρύχωρο και πολυτελές εσωτερικό τραβάει αμέσως την προσοχή. Η εντυπωσιακή πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών, η οποία συμπληρώνεται από την κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών με προσανατολισμό προς τον οδηγό, προσφέρει μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία χρήσης.

Ο δυναμικός φωτισμός περιβάλλοντος με 64 χρώματα προσθέτει μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, που εκτείνεται από την κεντρική κονσόλα μέχρι κάτω από τους εξωτερικούς αεραγωγούς. Οι ζώνες φωτισμού κατά μήκος του περιγράμματος των θυρών ενισχύουν την ατμόσφαιρα της καμπίνας, ενώ τα αποκλειστικά εμπρός καθίσματα σε ολοκληρωμένη σπορ σχεδίαση, δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη CLE.

Όσοι επιλέξουν το προαιρετικό σύστημα ήχου surround 3D Burmester θα απολαύσουν την καθηλωτική μουσική εμπειρία που προσφέρει, φέρνοντας τη μαγεία του Dolby Atmos και του Spatial Audio. Όσο για το χώρο αποσκευών αυτός είναι στα 420 λίτρα, μία εξαιρετική τιμή για ένα κουπέ.

Έχοντας ως βάση την πλατφόρμα MRA, όλοι οι κινητήρες είναι ήπια υβριδικοί, ενσωματώνοντας μια ενσωματωμένη γεννήτρια μίζας και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 V. Συγκεκριμένα, η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τη δίλιτρη ντίζελ CLE 220d των 200 ίππων, τη μοναδική πετρελαιοκίνητη. Στη συνέχεια υπάρχει η δίλιτρη βενζίνης CLE 200 με 204 ίππους, η οποία συνδυάζεται και με τετρακίνηση 4Matic.

Από εκεί και πάνω η τετρακίνηση είναι στάνταρ με την δίλιτρη CLE 300 να ακολουθεί με 258 ίππους. Στη συνέχεια συναντάμε την τρίλιτρη εξακύλινδρη CLE 450 με τους 381 ίππους που έχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Αργότερα θα δούμε και plug-in υβριδική έκδοση.

Για όσους επιθυμούν ακόμη πιο δυναμικό έλεγχο, το προαιρετικό DYNAMIC BODY CONTROL, σε συνδυασμό με την ενεργητική τετραδιεύθυνση του πίσω άξονα, προσφέρει μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Επιπλέον, το CLE Coupé εντυπωσιάζει με την εξαιρετική ευελιξία του, διαθέτοντας μικρότερο κύκλο στροφής σε σύγκριση με την C-Class Coupé, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις της.

Η ασφάλεια παραμένει πρωταρχικής σημασίας στη CLE Coupé, με μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Από το ATTENTION ASSIST μέχρι το Active Brake Assist, το Active Lane Keeping Assist, το Speed Limit Assist και το πακέτο παρκαρίσματος με κάμερα οπισθοπορείας, το CLE Coupé εξασφαλίζει μια ασφαλή και χωρίς άγχος οδηγική εμπειρία. Το ενεργητικό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο δρόμο.

Η νέα CLE θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το φθινόπωρο. Του χρόνου θα λανσαριστεί και η κάμπριο έκδοση, όπως και οι πανίσχυρες AMG.




Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!