NEAPINED

Eccentrica Lamborghini Diablo: Ένα εκκεντρικό και πανάκριβο restomod

Η Eccentrica παρουσίασε μια ανακατασκευασμένη Diablo με τιμή στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ και με μόλις 19 μονάδες να έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή.

Η Eccentrica, που ιδρύθηκε από τον Emanuel Colombini, έναν πιστό ερασιτέχνη οδηγό της Lamborghini Super Trofeo και μεγιστάνα επίπλων, έχει ως στόχο να τιμήσει τη 60ή επέτειο της ιταλικής φίρμας μεταμορφώνοντας 19 Diablo σε εκσυγχρονισμένα restomods.

Η Eccentrica Diablo αντλεί έμπνευση από το αγωνιστικό GTR και διαθέτει εκτεταμένες τροποποιήσεις για την ενίσχυση των επιδόσεων και της εμφάνισης. Σχεδόν κάθε πάνελ του αμαξώματος έχει βελτιωθεί, με αποτέλεσμα αναβαθμισμένη λειτουργικότητα και αεροδυναμική, μειωμένο βάρος και πιο κομψή εμφάνιση.

Χρησιμοποιώντας ανθρακονήματα και τρισδιάστατα εκτυπωμένο τιτάνιο, η Diablo λαμβάνει δομική ενίσχυση, μειώνοντας παράλληλα το συνολικό βάρος. Το σύστημα φωτισμού έχει αναβαθμιστεί, με χαρακτηριστικούς pop-up προβολείς.

Το σαλόνι έχει επίσης αγωνιστικό αέρα με δερμάτινες επενδύσεις και ταπετσαρίες αλκαντάρα. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται μια κολόνα τιμονιού από ανθρακονήματα, εκσυγχρονισμένο τιμόνι, ψηφιακές ενδείξεις, καθώς και ένα κορυφαίο ηχοσύστημα Marantz.

Η ανακατασκευασμένη Diablo διατηρεί τον αρχικό της V12 των 5,7 λίτρων, αλλά δέχεται βελτιώσεις, όπως νέες βαλβίδες και εκκεντροφόρους. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ισχύος στους 550 ίππους και της ροπής στα 600 Nm. Η προσθήκη μιας εξάτμισης από κράμα αλουμινίου της Capristo εξασφαλίζει έναν εντυπωσιακό ήχο κινητήρα.

Με αρκετά λιγότερα κιλά και μια αναλογία 2,9 kg/HP, η σπέσιαλ Diablo επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 305 χλμ./ώρα.

Οι επιλογές εξατομίκευσης για κάθε Eccentrica Diablo διασφαλίζουν ότι κανένα όχημα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Ο χρόνος παραγωγής και παράδοσης κυμαίνεται από 16 έως 18 μήνες, με βασική τιμή 1,2 εκατ. Ευρώ (επιπλέον της τιμής του αυτοκινήτου).

Η πρώτη Eccentrica Diablo αποκαλύφθηκε στο Μιλάνο και αργότερα αυτό το μήνα θα κάνει εμφανίσεις στο Goodwood Festival of Speed και στο Monterey Car Week.


Η Diablo κατασκευάστηκε από το 1990 έως το 2001. Ήταν ο αντικαταστάτης της Countach και ο προκάτοχος της Murcielago. Στη διάρκεια της κυριότητας της Lamborghini από την Chrysler, η Diablo πρόσφερε την εμφάνιση ενός supercar της δεκαετίας του 1990 σε ένα πιο εκλεπτυσμένο πακέτο από τη Countach.

Συνολικά, η εταιρεία παρήγαγε 2.884 αυτοκίνητα και χρησιμοποίησε έναν κινητήρα V12 χωρητικότητας 5,7 λίτρων ή 6,0 λίτρων με πεντάρι σασμάν. Τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική των 320+ χλμ./ώρα ήταν νούμερα που εκείνη την εποχή ακούγονταν εξωγήινα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!