NEAPINED

Ferrari KC23: Μία και μοναδική

Βασισμένη στη 488 GT3, η KC23 δανείζεται στιλιστικά στοιχεία από το Vision Gran Turismo και το αυτοκίνητο αντοχής 499P.

Η KC23 είναι μια ακόμα πιο αποκλειστική Ferrari, καθώς είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που δεν προορίζεται για δρόμο, αλλά αποκλειστικά για πίστα.

Η 488 GT3 Evo, πάνω στην οποία βασίζεται, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της δραστικής αεροτομής που επιτεύχθηκε μέσω μηχανοκίνητων πλευρικών πάνελ που ανοίγουν τις εισαγωγές αέρα.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το νέο χρώμα με την ονομασία Gold Mercury, το οποίο παρουσιάζει μια επιφάνεια που μοιάζει με αλουμίνιο, λόγω της προσθήκης υγρού μετάλλου στις τέσσερις στρώσεις του χρώματος.

Η KC23, που παρήγγειλε ένας πελάτης με πολλή φαντασία, πάθος και απαιτήσεις, διαθέτει έναν τεράστιο πίσω αεροτομή που μπορεί να αφαιρεθεί προαιρετικά για να προσδώσει στο πίσω μέρος μια πιο ομαλή εμφάνιση. Επιπλέον, διαθέτει πλευρικές κάμερες αντί για καθρέφτες.

Αν και το αυτοκίνητο θα παραμείνει μοναδικό, η Ferrari αναφέρει ότι το στυλ της KC23 προδίδει μια πρώτη γεύση από μελλοντικά μοντέλα.

Ενώ το εξωτερικό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, το εσωτερικό διατηρεί την αγωνιστική διάταξη με δύο μπακέτ καθίσματα και μια ποικιλία διακοπτών που παραχθήκαν από την 488 GT3 Evo. Επιπλέον, διαθέτει πλήρη κλουβί ασφαλείας και ένα τιμόνι που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές αγώνων.

Η Ferrari δεν αναφέρει αν ο V8, τροφοδοτούμενος από διπλό τούρμπο, 3,9 λίτρων κινητήρας παρέμεινε άθικτος σε σχέση με τον αγωνιστικό κινητήρα. Στην 488 GT3 Evo που παρουσιάστηκε για τη σεζόν του 2020, ο κινητήρας αυτός παράγει 600 ίππους και 700 Nm ροπής.

Περισσότερες λεπτομέρειες, πιο αναλυτικές, θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, που διαρκεί από την Πέμπτη έως την Κυριακή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!