NEAPINED

Το νέο VW Passat θα είναι μόνο station wagon

Η επερχόμενη ένατη γενιά του Volkswagen Passat θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της αυτό το φθινόπωρο και θα πωλείται αποκλειστικά ως station wagon.

Η Volkswagen αποκάλυψε μερικές πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Passat, το οποίο θα είναι ένα από τα πρώτα οχήματα της VW που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo και θα κοινοποιεί πολλά εξαρτήματα με το VW Tiguan του 2024. Συγκεκριμένα, θα συναρμολογείται μαζί με το Tiguan και το Skoda Superb στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Το νέο Passat Variant θα είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, με μήκος 4917 χιλιοστά, αυξημένο κατά 144 χιλιοστά. Το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά 50 χιλιοστά στα 2841 χιλιοστά, ενώ το πλάτος και το ύψος έχουν επίσης αυξηθεί ελαφρώς.

Αυτές οι αυξημένες διαστάσεις παρέχουν επιπλέον χώρο για τους επιβάτες και τον χώρο φόρτωσης, με 50 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τα πόδια και αύξηση της χωρητικότητας του χώρου φόρτωσης κατά 40 λίτρα, φτάνοντας τα 690 λίτρα με τα πίσω καθίσματα όρθια και 1.920 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα.

Ο διάκοσμος του Passat θα περιλαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων διαστάσεων 10,25 ιντσών και ένα σύστημα ψυχαγωγίας 12,9 ιντσών, το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί σε μια οθόνη αφής 15 ιντσών με επιπλέον χρέωση.

Μερικά από τα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια οθόνη head-up display και προβολείς LED matrix που μπορούν να φωτίσουν τον δρόμο μέχρι και 500 μέτρα μπροστά.

Όσον αφορά τη γενιά του μοντέλου Passat, έχουν κυκλοφορήσει συνολικά εννέα γενιές από το 1973 μέχρι σήμερα. Κάθε γενιά εμφάνισε σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε σχέση με την προηγούμενη. Οι γενιές του Passat παρουσίασαν εξελίξεις στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και τις κινητήριες επιλογές.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το Passat θα προσφέρει ποικιλία επιλογών, συμπεριλαμβανομένων βενζινοκινητήρων, mild hybrid βενζινοκινητήρων, πετρελαιοκινητήρων και plug-in υβριδικών εκδόσεων. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις θα προσφέρουν συνδυαστική ισχύ από 204 έως 272 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία έως 120 χιλιόμετρα.

Το Volkswagen Passat έχει μια μακρά ιστορία και έχει περάσει από αρκετές γενιές. Η 1η γενιά του Passat κυκλοφόρησε το 1973 και ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Σλοβακία. Από τότε, ο Passat έχει εξελιχθεί και έχει προσφέρει ποικιλία εκδόσεων και κινητήρων.

Η 2η γενιά του Passat κυκλοφόρησε το 1981 και εισήγαγε περισσότερες βελτιώσεις στον σχεδιασμό και την τεχνολογία. Η τρίτη γενιά, που κυκλοφόρησε το 1988, είχε ακόμη περισσότερες καινοτομίες, όπως αερόσακους και ανεξάρτητη ανάρτηση στο πίσω άξονα.

Η 4η γενιά του Passat έκανε το ντεμπούτο της το 1996 και είχε έναν πιο σύγχρονο σχεδιασμό και αναβαθμισμένη τεχνολογία. Ακολούθησαν η 5η, 6η και 7η γενιά, με κάθε νέα έκδοση προσφέροντας βελτιώσεις στην απόδοση, την οικονομία καυσίμου και την άνεση.

Η 8η γενιά του Passat κυκλοφόρησε το 2014 και προσέφερε ακόμη περισσότερες καινοτομίες, όπως εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!