NEAPINED

Audi NSU Prinz: Ένα restomod για τα 150 χρόνια

H Audi αναβιώνει το NSU Prinz για την επέτειο των 150 χρόνων του εργοστασίου Neckarsulm της. Μια ομάδα εκπαιδευόμενων μηχανικών μετέτρεψε ένα κλασικό NSU Prinz αυτοκίνητο σε ένα πλήρως ηλεκτρικό αθλητικό όχημα.

Το συγκεκριμένο restomod είναι ένα Prinz 4L του 1971, το οποίο υποβλήθηκε σε μια εντυπωσιακή αναβάθμιση. Ο αρχικός δίκυλινδρος κινητήρας με ισχύ 30 ίππων αντικαταστάθηκε από έναν ηλεκτροκινητήρα 240 ίππων, προερχόμενο από ένα Audi e-tron.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου αντικαταστάθηκε από ένα πακέτο υψηλής τάσης μπαταριών, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Audi Q7 TFSI e quattro.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου ανανεώθηκε χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από ένα Audi A1, ενώ το αμάξωμα υπέστη εκτενείς τροποποιήσεις με αγωνιστικό στιλ και εντυπωσιακά χρώματα. Μια μεγάλη πίσω αεροτομή προστέθηκε απευθείας στο roll cage και διέταξε μέσα από το πίσω παράθυρο.

Όσον αφορά το εσωτερικό, διαθέτει λίγα στοιχεία, όπως τα καθίσματα Recaro Podium, έναν αγωνιστικό κλωβό ασφαλείας και έναν υπολογιστή διαδρομής.

Με αυτήν την ενέργεια, η Audi τιμά τη μεγάλη ιστορία του εργοστασίου Neckarsulm και την κληρονομιά μιας από τις μάρκες που συνέβαλαν στη δημιουργία της σημερινής εταιρείας. Η NSU ήταν μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με πλούσια ιστορία, γνωστή για την καινοτομία και την παραγωγή αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας.

Συγκεκριμένα, η NSU (Neckarsulmer Strickmaschinenfabrik) ήταν μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε το 1873 στην πόλη Neckarsulm της Γερμανίας. Αρχικά, η εταιρία παρήγαγε ραπτομηχανές, υφαντήρια, μηχανάκια και ποδήλατα, αλλά αργότερα επεκτάθηκε στην κατασκευή μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.

Η NSU έγινε γνωστή για την καινοτομία και την προηγμένη τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το 1905, κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ενώ τη δεκαετία του 1950 έγινε γνωστή για τα μικρά και αποδοτικά αυτοκίνητά της, όπως το NSU Prinz.

Το 1969, η NSU ενσωματώθηκε στον όμιλο της Volkswagen, ο οποίος αργότερα δημιούργησε τη μάρκα Audi από τη συγχώνευση της NSU με την Auto Union. Η παράδοση και η καινοτομία της NSU συνεχίζονται στη σημερινή Audi, η οποία αντιπροσωπεύει την ποιότητα, την τεχνολογία και την απόδοση που ξεκίνησαν από την NSU.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!