NEA

Καύσωνας και οδήγηση: Τι μπορούμε να κάνουμε

Πολλοί από εμάς καθημερινά περνάμε αρκετές ώρες πίσω από το τιμόνι, ειδικά τις ώρες που ο ήλιος καίει.

Η οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα είναι κάτι που ιδανικά θα έπρεπε να αποφεύγεται, όμως στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο να γίνει, οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας για να προστατευτούμε από την αφόρητη ζέστη.

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει όλο και περισσότερο, σου παρουσιάζονται μερικοί απλοί τρόποι, για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη την ώρα της οδήγησης, όπως αναφέρει η Anytime.

Κλιματισμός

Ο καύσωνας καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου μας. Για αυτό κι έχουμε φροντίσει να είναι καθαρό το σύστημα του κλιματισμού, πρώτον για να μη μυρίζει και δεύτερον για να αποδίδει στο μέγιστο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 23 και 26 βαθμούς Κελσίου και καλύτερα με κλειστά τα παράθυρα, για να αποδίδει περισσότερο. Έτσι εξασφαλίζουμε άνεση, χωρίς να κάνουμε υπερβολές και διατηρείται δροσερό το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Κυκλοφορούμε τις ώρες με λιγότερη ζέστη

Οι πρωινές και οι βραδινές ώρες είναι οι καλύτερες, αν σχεδιάζουμε να κάνουμε μεγάλες διαδρομές ή να ταξιδέψουμε, όταν υπάρχει καύσωνας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα που η άσφαλτος καίει.

Δεν παραμένει κανείς μέσα στο αμάξι

Στις στάσεις μας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, αλλά και μέσα στην πόλη, παίρνουμε πάντα μαζί τα παιδιά και τα κατοικίδιά μας. Ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε κάποιον μέσα. Όταν ταξιδεύουμε φροντίζουμε να κάνουμε συχνά στάσεις, γιατί χρειαζόμαστε ξεκούραση. Κατά την επιστροφή μας ανοίγουμε παράθυρα και περιμένουμε λίγο για να δροσιστεί όλο το αυτοκίνητο.

Παρκάρουμε σε σκιά

Οι θέσεις κάτω από δέντρα και σκέπαστρα είναι ιδανικές το καλοκαίρι. Αν δε βρούμε, τότε καλό είναι να χρησιμοποιούμε ηλιοπροστασία για να προστατέψουμε τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματός μας και το ταμπλό.

Έχουμε μαζί μας νερό

Είτε πρόκειται να κάνουμε μία σύντομη διαδρομή είτε μία μεγαλύτερη, φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας νερό! Ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρουμε δροσερό το νερό μας είναι ένα θερμός καλής ποιότητας.

Φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους συνεπιβάτες μας, ενώ για το όχημά μας υπάρχει η ασφάλεια οχήματος που μας προσφέρει τις καλύψεις που χρειαζόμαστε και σημαντικές λύσεις που διευκολύνουν τις μετακινήσεις μας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!