NEAPINED

Ακριβότερες οι θέσεις στάθμευσης για τα μεγάλα SUV

Μετά από πολλές διαμαρτυρίες και συζητήσεις έρχονται υψηλότερα τέλη πάρκινγκ για τα μεγάλα SUV στα κέντρα πολλών μεγάλων πόλεων της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας, ειδικότερα, σχεδιάζει να επιβάλει υψηλότερα τέλη στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες SUV, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της χώρας.

Ο λόγος είναι πως τα SUV θεωρούνται τελείως ανούσιο να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, οι νομοθέτες του Παρισιού εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα SUV, υποστηρίζοντας ότι το μέγεθός τους τα καθιστά δυσκίνητα και μερικές φορές επικίνδυνα.

Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας The Guardian, η ρύθμιση αυτή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024. Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καθορίσει αναλυτικά τις λεπτομέρειες σχετικά με τα SUV που θα επηρεαστούν από αυτήν τη ρύθμιση.

Η πρόταση εστιάζει στο μέγεθος, το βάρος και τον κινητήρα των SUV, αλλά πιθανώς να γίνουν εξαιρέσεις για οικογένειες που χρειάζονται την ευρυχωρία που προσφέρουν τα μεγάλα SUV.

Επιπλέον, αναμένεται ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα SUV θα εξαιρεθούν από τα υψηλότερα κόμιστρα στάθμευσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων SUV θα έχουν πιο προνομιακή μεταχείριση όσον αφορά την τιμολόγηση του παρκαρίσματος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Παρισιού, ο αριθμός των SUV που κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας έχει αυξηθεί κατά 60% μέσα στην τελευταία τετραετία.

Κάτι που αντιστοιχεί στο 15%  του συνολικού αριθμού των 1,15 εκατομμυρίων οχημάτων που σταθμεύουν στην πόλη κάθε βράδυ. Οι αυξημένες αριθμοί αυτοί αποτελούν ανησυχία για την κυκλοφοριακή κατάσταση, το περιβάλλον της πόλης και την υγεία των κατοίκων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!