NEAPINED

Το νέο Hyundai Santa Fe έχει κάτι από Defender

Με ένα ριζοσπαστικό στιλ και ένα νέο σχεδιαστικό μοτίβο οι Κορεάτες παρουσίασαν τη νέα γενιά του Santa Fe, όπως θα το δούμε στην Ευρώπη μέσα στο 2024.

Στην Hyundai τολμούν και δικαιώνονται. Τουλάχιστον αυτό ισχύει σχεδιαστικά με το σχεδιαστικό τμήμα να δείχνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακολουθήσει μία νέα σχεδιαστική ρότα και να προσεγγίσει την πιο τετράγωνη των Jeep και Land Rover.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα με τις έντονες γωνίες έχει μία μίνιμαλ άποψη με μία μεγάλη μάσκα μπροστά και τους προβολείς σε «Η». Τόσο από το πλάι, όσο και το κοφτό πίσω μέρος θυμίζει το Defender.

Αυτό που ξενίζει είναι η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων αρκετά χαμηλά στο προφυλακτήρα. Το σύνολο συμπληρώνουν οι ζάντες έως και 21 ιντσών καθώς και η μεγάλη 5η πόρτα που ανοίγει διάπλατα.

Οι άνετοι χώροι εξασφαλίζονται και από το μεγάλο μεταξόνιο. Ξεχωρίζει το ενιαίο κυρτό πάνελ του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του συστήματος infotainment που και οι δύο έχουν διαγώνιο 12,3 ιντσών.

Υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων και χώρος για έως 7 επιβάτες. Συγκεκριμένα, οι δύο πίσω σειρές καθισμάτων μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως αυξάνοντας σημαντικά το χώρο αποσκευών.

Η Hyundai δεν έχει δώσει αναλυτικές πληροφορίες. Πάντως, στις φωτογραφίες βλέπουμε πίσω το λογότυπο για ένα κινητήρα 2,5 λίτρων που πιθανότατα θα αφορά στην αμερικανική αγορά.

Όσο για την Ευρώπη λογικά θα δούμε τον τετρακύλινδρο 1.6 T-GDI σε μια υβριδική έκδοση με 226 ίππους και μια plug-in υβριδική με 261 ίππους.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Hyundai Santa Fe θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και τότε θα ανακοινωθούν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!