NEAPINED

Mercedes-AMG GLC: Πανίσχυρη με 680 ίππους

Οι νέες AMG εκδόσεις της GLC έχουν τον γνωστό δίλιτρο turbo κινητήρα με το ηλεκτρικό στροβιλοσυμπιεστή και την απόδοση του να φτάνει τους 476 ίππους ως ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος που υπάρχει!

Η Mercedes παρουσίασε τις εκδόσεις AMG της GLC SUV και στο μέλλον θα ακολουθήσει και η Coupe. Οι εκδόσεις αυτές είναι οι AMG GLC 43 και AMG GLC 63 S E Performance, οι οποίες διαφοροποιούνται από τις πιο ταπεινές GLC.

Οι πιο ξεχωριστές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν μια πιο επιθετική μάσκα και προφυλακτήρες, τις διπλές οβάλ απολήξεις στην 43 και τις τραπεζοειδούς σχήματος στην 63, καθώς και διαφορές στο εσωτερικό, όπως σπορ καθίσματα και τιμόνι. Στο λανσάρισμα, η Mercedes προσφέρει επίσης την ειδική έκδοση Edition 1 για την AMG GLC 63 S E Performance.

Και οι δύο εκδόσεις της AMG GLC διαθέτουν έναν ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Τον γνωστό δίλιτρο υψηλών επιδόσεων της AMG, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος στην κατηγορία του παγκοσμίως και διαθέτει ηλεκτρικό στροβιλοσυμπιεστή.

Και στις δύο AMG την μετάδοση στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει το κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT 9G το οποίο δεν έχει μετατροπέα ροπής αλλά ένα υγρό πολύδισκο συμπλέκτη.

Συγκεκριμένα, η AMG GLC 43 αποδίδει 421 ίππους και χρησιμοποιεί ένα ήπιο υβριδικό σύστημα (ΜΗΕV) που προσθέτει άλλους 14 ίππους όταν απαιτείται. Διαθέτει επίσης τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, καθώς και εξελιγμένη ανάρτηση, φρένα και κιβώτιο που έχουν αναπτυχθεί από την AMG.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η AMG GLC 63 S E Performance είναι μια plug-in υβριδική έκδοση με μία μικρή μπαταρία 6,1 kWh που προσφέρει ηλεκτροκίνηση για έως 24 χιλιόμετρα. Εδώ υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων στον πίσω άξονα με ένα διβάθμιο μειωτήρα και μπλοκέ διαφορικό.

Σε συνδυασμό με το δίλιτρο των 476 ίππων η συνολική απόδοση να φτάνει τους 680 ίππους και η ροπή τα 1.020 Nm. Οι επιδόσεις της κορυφαίας GLC είναι σε επίπεδα supercar, καθώς επιταχύνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!