NEA

ΕΕ: Το ντίζελ και η βενζίνη είναι εδώ

Τον Ιούνιο, η αγορά βενζινοκίνητων αυτοκινήτων της ΕΕ αυξήθηκε κατά 11%, φτάνοντας συνολικά τις 379.067 μονάδες. Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς μειώθηκε στο 36,3% από 38,5% τον Ιούνιο του 2022.

Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στα σταθερά κέρδη στις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ, ιδιαίτερα στη Γερμανία (+19,8%) και στην Ισπανία (+11,9%). Πάνω από 2 εκατομμύρια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 15,9% σε σύγκριση με το 2022. 

Αντίθετα, η αγορά της ΕΕ για αυτοκίνητα ντίζελ συνέχισε να μειώνεται (-9,4%) τον περασμένο μήνα, παρά την ανάπτυξη στη Γερμανία (+10,3%) και στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στη Ρουμανία (+22,4%). Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο αγοράς 13,4%, από 17,4% τον Ιούνιο πέρυσι.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!