NEAPINED

ΕΕ: Για πρώτη φορά τα ηλεκτρικά πούλησαν περισσότερο από τα ντίζελ

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας τα 5,4 εκατομμύρια μονάδες.

Οι βελτιώσεις των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία ανακάμπτει από τις διαταραχές του εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την πανδημία. Ωστόσο, οι σωρευτικοί όγκοι είναι 21% χαμηλότεροι σε σύγκριση με το 2019.

Οι περισσότερες από τις αγορές της περιοχής αναπτύχθηκαν σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2023, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων: Ισπανία (+24,0%), Ιταλία (+22,8%), Γαλλία (+15,3%) και Γερμανία (+12,8%).

Τύποι καυσίμων νέων αυτοκινήτων

Τον Ιούνιο, το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκε από 10,7% σε 15,1%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το μερίδιο των ντίζελ.

Τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά HEV ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέμειναν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των αγοραστών νέων αυτοκινήτων, αντιπροσωπεύοντας το 24,3% της αγοράς.

Ωστόσο, τα απλά μη εξηλεκτρισμένα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα διατήρησαν το μεγαλύτερο μερίδιο, με ποσοστό 36,3%. Σταθερά σε μονοψήφιο νούμερα τα plug-in υβριδικά.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!