NEA

H Hopium βρήκε νέο επενδυτή

Δεν το βάζει κάτω η γαλλική Hopium ή όπως την αποκαλούν πολλοί, η Tesla στην τεχνολογία του καύσιμου υδρογόνου, και βρήκε φρέσκο χρήμα.

H γαλλική νεοσύστατη εταιρεία Hopium, η οποία μέχρι πρόσφατα υποσχόταν να βάλει το πρώτο σεντάν υδρογόνου στην αγορά αυτοκινήτων, ανακοίνωσε την Παρασκευή τη συνέχιση της δραστηριοποίησης της στην αγορά, αν και αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.

Η start-up ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν τρόπο να χρηματοδοτηθεί με την Atlas Special Opportunities. Αυτή η συνεισφορά φρέσκου χρήματος «…στοχεύει να επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει τη δραστηριότητά της τους επόμενους 12 μήνες και να αναπτύξει τη δική της μονάδα fuel cell» μέχρι την υλοποίηση ενός πρωτοτύπου, διευκρινίζει η Hopium.

Υπό την προεδρία μέχρι τα μέσα Μαρτίου από τον πρώην υπουργό Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari, το Hopium, το οποίο παρουσιάστηκε ως το Tesla του υδρογόνου με το σεντάν Machina του, αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Στις αρχές Απριλίου, η Hopium ανακοίνωσε ότι επικεντρωνόταν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, αναβάλλοντας το πρότζεκτ λανσαρίσματος του Machina, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025.

Οι ειδικοί και οι βιομήχανοι παραμένουν διχασμένοι σχετικά με τη θέση του υδρογόνου στην απανθρακοποίηση του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Toyota ή η BMW εναποθέτουν μεγάλες ελπίδες σε αυτό, ενώ πολλές άλλες μάρκες το επιφυλάσσουν για οχήματα κοινής χρήσης, τα οποία είναι πιο δύσκολο να μετατραπούν σε ηλεκτρικά.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!