NEA

Τι ποσοστό του αυτοκινήτου ανακυκλώνεται;

Η ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας ανακύκλωσης αυτοκινήτων προσφέρει εξαιρετικό ποσοστό επαναχρησιμοποίησης και ανάκτησης περίπου 95%.

Για τα αυτοκίνητα, το ποσοστό ανακύκλωσης ανέρχεται σε ένα αξιοσημείωτο 85%, με ένα άλλο 10% των υλικών να χρησιμοποιούνται για ενέργεια.

Τα οχήματα είναι ένα από τα πιο σύνθετα προϊόντα που σχεδιάζονται στην αγορά. αποτελούνται από ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων που αποτελούνται από πολλαπλά υλικά όπου οι τεχνολογίες ανακύκλωσης ενδέχεται να μην είναι ακόμη διαθέσιμες. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ολοένα πιο πράσινα και πιο έξυπνα οχήματα που εισέρχονται στην αγορά. Για παράδειγμα, ορισμένα νεότερα μοντέλα χρησιμοποιούν ίνες άνθρακα για την ενίσχυση των πλαστικών εξαρτημάτων.

Αυτά τα νέα υλικά μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και την κατανάλωση ενέργειας, αλλά είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν και μπορούν να μολύνουν τα ρεύματα απορριμμάτων. 

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επενδύουν περίπου το ένα τρίτο των δαπανών R&D της ΕΕ, μεγάλο μέρος των οποίων διοχετεύεται σε τεχνολογίες για την ενίσχυση της κυκλικότητας των οχημάτων.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην αρχή του σχεδιασμού για τη βιωσιμότητα και τα υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης αποδεικνύουν ότι αυτές οι πρακτικές λειτουργούν», σημείωσε η Sigrid de Vries, Γενική Διευθύντρια της ACEA.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!