NEA

H Porsche 911 S/T είναι η ελαφρύτερη 992 με κινητήρα GT3 RS και χειροκίνητο σασμάν

Προβλέπεται η κατασκευή 1.963 συνολικά 911 S/T εμπνευσμένες από την αγωνιστική έκδοση της 911 S που πρωταγωνιστούσε στις πίστες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Φέτος η Porsche δεν γιορτάζει μόνο την 70η επέτειό της, αλλά και την 60η επέτειο της 911. Και για να τιμήσει το πιο διάσημο σπορ μοντέλο της παρουσιάζει την ειδική έκδοση 911 S/T με τον 4-λιτρο ατμοσφαιρικό των 525 ίππων από την GT3 RS με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Υπάρχουν πολλές περικοπές σε κιλά. Για παράδειγμα, το καπό, η οροφή, τα μπροστινά φτερά, οι πόρτες, ο πίσω άξονας κ.α. είναι όλα κατασκευασμένα από πολυμερισμένο ανθρακόνημα.

Επίσης, υπάρχουν τροχοί μαγνησίου, κεραμικά φρένα, μπαταρία εκκίνησης ιόντων λιθίου και ελαφριά κρύσταλλα ώστε το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.380 κιλά. Περίπου 32 κιλά λιγότερα από τη 911 GT3 Touring.

Σε συνδυασμό με τον κινητήρα της GT3 RS και τη δίαιτα σε βάρος, η 911 S/T επιταχύνει για τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική  των 300 χλμ./ώρα.

Όπως το αρχέτυπο μοντέλο, έτσι και η νέα 911 S/T έχει το αυθεντικό λογότυπο της Porsche και μια ιδιαίτερη απόχρωση που βλέπετε με δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε αριθμού από το 0 έως το 99.

Το εσωτερικό της 911 S/T έχει επίσης ιστορικές αναφορές με στάνταρ μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα, φινιρισμένα με ύφασμα και διαθέτουν ρετρό ρίγες και ραφές. Επιπλέον, όλα τα σήματα «911 S/T» είναι σε χρυσαφί.

Και για να κάνει πραγματικά τους λίγους τυχερούς που θα αποκτήσουν κάθε 911 S/T να αισθάνονται ξεχωριστοί, η Porsche Design τους προσφέρει  ένα αποκλειστικό χρονογράφο, που ονομάζεται Chronograph 1-911 S/T.

Διαθέτει θήκη από αλουμίνιο και είναι επίσης σχεδιασμένο να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Στις ΗΠΑ, μόνο το ρολόι κοστίζει 13.500 δολάρια, ενώ το αυτοκίνητο έχει στις 290.000 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!