NEA

Αυτή την Ferrari Dino την οδηγούσε ο Keith Richards

Στις 17 Αυγούστου, μια θρυλική Ferrari Dino που κάποτε ανήκε στον συνιδρυτή και κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards, θα βγει σε δημοπρασία προσφέροντας μια σπάνια συλλεκτική ευκαιρία.

Η Ferrari Dino, που φέρει τον αριθμό πλαισίου 03354, κατασκευάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1972 και παραδόθηκε στον Keith Richards στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.

Με το διαχρονικό της σχεδιασμό και την μοναδική ατμόσφαιρα των 70s, η Dino αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του διάσημου μουσικού, καθώς την οδήγησε σε περισσότερα από 40.000 χιλιόμετρα πριν την παραχωρήσει στον επόμενο ιδιοκτήτη της.

Η ιστορία της Dino είναι εξίσου συναρπαστική με τη δική της αξία. Το 1975, ο Keith Richards αποφάσισε να αποστείλει το αυτοκίνητο στην Αγγλία, ενώ του έδωσε τοπικές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς το χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών περιοδειών των Rolling Stones.

Στη συνέχεια, η Dino πέρασε στην Ιαπωνία και έγινε μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής μέχρι το 2014, όταν επέστρεψε στην Ευρώπη. Τότε, ένας άλλος διάσημος μουσικός, ο συνιδρυτής των The Prodigy, Liam Howlett, απέκτησε την Dino.

Ακολούθησε μια πλήρη αναπαλαίωση του αυτοκινήτου, που κόστισε πάνω από 85.000 δολάρια, μετατρέποντάς το σε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Η Dino διατηρήθηκε σε άψογη κατάσταση από τους επόμενους ιδιοκτήτες της, έτσι ώστε να διατηρήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και γοητεία.

Η διάσημη Dino αποτελεί έναν από τους θρύλους της αυτοκινητοβιομηχανίας, και η σύνδεση της με τον Keith Richards την καθιστά ακόμη πιο ειδική. Η RM Sotheby’s, η εταιρεία δημοπρασιών που διοργανώνει νέα πώληση στην Καλιφόρνια, εκτιμά ότι η αξία του αυτοκινήτου θα κυμανθεί μεταξύ 400.000 και 500.000 δολαρίων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!