NEAPINED

Το ηλεκτρικό Fiat Panda θα έχει τιμή Dacia

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Fiat, σκοπεύει να λανσάρει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ένα νέο, προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμπνευσμένο από το μίνι αυτοκίνητο Panda.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024, θα αποτελέσει μια οικονομική λύση για τους καταναλωτές που αναζητούν προσιτές επιλογές με χαμηλό κόστος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας Fiat, Olivier Francois, επεσήμανε την ανάγκη για πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά. «Υπάρχει πραγματική ανάγκη για πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε πρόσφατα ο Francois.

Με αυτό τον στόχο, η Stellantis σχεδιάζει να προσθέσει ένα χαμηλής τιμής αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στο οπλοστάσιό της για να ανταγωνιστεί τη Renault και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Citroen, το οποίο θα ονομάζεται e-C3 και θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ.

Το e-C3 θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία για να διατηρήσει το κόστος χαμηλά και να ανταγωνιστεί τα παρόμοια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Renault καθώς και το Dacia Spring.

Η προσπάθεια της Stellantis να προσφέρει πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί μία αναμενόμενη αντίδραση στην πίεση που ασκείται στην αγορά από τον πληθωρισμό και την είσοδο των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στον ευρωπαϊκό χώρο.

Με την εισαγωγή αυτών των νέων προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η εταιρεία ελπίζει να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά μαζικής κατανάλωσης και να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές προς την ηλεκτροκίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!