NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το γιγάντιο Hummer και ο Σεΐχης

Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να γίνει viral στο διαδίκτυο; Πολλά πράγματα, όπως η κατασκευή του μεγαλύτερου Hummer στον κόσμο.

Ο Σεΐχης Hamad Al Nahyan, με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, διατηρεί μία τεράστια συλλογή που ξεπερνά τα 3.000 αυτοκίνητα. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν έχει γίνει τόσο viral, όσο το γιγάντιο Hummer του.

Το όνειρο του Σεΐχη να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό κινητό διαμέρισμα με βάση το Hummer H1, έχει γίνει πραγματικότητα στους δρόμους του Ντουμπάι εδώ και αρκετό καιρό. Το X3, όπως ονομάζεται, έχει τις διαστάσεις μιας εξοχικής βίλας.

Είναι τρεις φορές μακρύτερο από το κλασικό Hummer H1, έχοντας μήκος που υπερβαίνει τα 16 μέτρα και ύψος τα 21,6 μέτρα. Με πλάτος 6 μέτρα και συνολικό βάρος 60 τόνους, είναι ένα από τους μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά κατασκευάσματα πάνω σε τροχούς που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά δεν περιορίζονται μόνο στο μέγεθος του. Οι τροχοί του X3 ξεπερνούν το ανάστημα του Le Bron, ενώ τα λάστιχα του κοστίζουν περίπου 25.000 δολάρια έκαστο. Η είσοδος στο εσωτερικό του οχήματος απαιτεί τη χρήση μιας ειδικής σκάλας, δίνοντας ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο στο συνολικό του σχεδιασμό.

Το εσωτερικό του X3 παρέχει χώρους και πολυτέλειες παρόμοιες με μια πολυτελή σουίτα. Στον πρώτο όροφο, θα βρείτε ένα πολυτελές μπάνιο και ένα μηχανοστάσιο. Ο δεύτερος όροφος με επιφάνεια 60 τ.μ. φιλοξενεί έναν ευρύχωρο σαλόνι και μια κουζίνα.

Η κίνηση αυτού του κολοσσιαίου οχήματος επιτυγχάνεται από τέσσερις turbo-diesel κινητήρες που παράγουν συνολικά 1.000 άλογα με μέγιστη ταχύτητα έως τα 30 χλμ./ώρα.

Τέλος, να πούμε πως αφού ο Σεΐχης έκανε πραγματικότητα το όνειρό του αποφάσισε να το παραχωρήσει στο Μουσείο Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου ο καθείς θα μπορεί να το δει από κοντά. Μία μικρή λεπτομέρεια: και το μουσείο του ανήκει.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!