NEAPINED

Huawei και Chery κόντρα στο Tesla Model 3

Η συνεργασία ανάμεσα στην Huawei και την Chery αναμένεται να φέρει στο φως ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με την ενδιαφέρουσα ονομασία “Luxeed”.

To νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που είναι γνωστό ως Luxeed, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση αφύ θεωρείται ότι ανταγωνίζεται το δημοφιλές Tesla Model 3 με την προηγμένη τεχνολογία που προσφέρει.

Ο Yu Chengdong, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Intelligent Automotive Solution BU της Huawei, πρόσφατα παρουσίασε το Luxeed στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Luxeed περιγράφεται ως ένα εξαιρετικά κομψό και μοντέρνο ηλεκτρικό όχημα με χαρακτηριστικά κορυφαίας ποιότητας.

Παρά τον χαρακτηρισμό του ως “ηλεκτρικό κουπέ,” η εμφάνισή του προσφέρει στοιχεία ενός πολυτελούς σεντάν, με στιλιστικές γραμμές που συνδυάζουν την κομψότητα και την πρωτοποριακή αισθητική.

Ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του Luxeed είναι η ενσωμάτωση του λογισμικού HarmonyOS 4 της Huawei, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες συνδεσιμότητας με άλλες συσκευές της Huawei όπως smartphones και smartwatches.

Το Luxeed αναμένεται να βασίζεται στην αρχιτεκτονική E0X, που έχει ενσωματωθεί και σε άλλα premium ηλεκτρικά οχήματα της Chery. Με τον πιθανό εξοπλισμό ενός πακέτου μπαταριών από την CATL, το Luxeed αναμένεται να προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία περίπου 700 χιλιομέτρων με την υποστήριξη διπλών ηλεκτροκινητήρων.

Για την ασφάλεια και την αυτονομία, το Luxeed θα εξοπλίζεται με το σύστημα έξυπνης οδήγησης ADS 2.0 της Huawei, που περιλαμβάνει εντυπωσιακή τεχνολογία όπως την οροφή LiDAR, 11 υψηλής ανάλυσης κάμερες, 12 ραντάρ υπερήχων και 3 ραντάρ μικροκυμάτων. Αυτός το συνδυασμός εξελιγμένων αισθητήρων αποτελεί τη βάση για τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.

Οι προβλεπόμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας του Luxeed είναι για το τρίτο τρίμηνο του 2023, με πιθανή πρώτη παρουσίαση στο Chengdu Auto Show στις 25 Αυγούστου.

Με μια εκκίνηση κόστους κοντά στα 25.000 ευρώ, το Luxeed υπόσχεται να είναι πιο προσιτό σε σύγκριση με το Tesla Model 3, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν την εμπειρία της ηλεκτρικής κινητικότητας χωρίς να συμβιβάζονται σε θέματα τεχνολογίας και ποιότητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!