NEAPINED

H νέα Mercedes-AMG GT έχει σχεδόν τα πάντα [video]

Τουλάχιστον όσο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα GT με διάταξη 2+2, τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση και επιδόσεις από έναν twin-turbo V8 που φτάνει τα 585 άλογα.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη δεύτερη γενιά GT, έναν βασικό αντίπαλο της Aston Martin Vantage και της Porsche 911. Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, Michael Schiebe, ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των πελατών και πως δεν πρόκειται για μια κλειστή εκδοχή της νέας SL.

H νέα AMG GT αποκαλύφθηκε στο Monterey, στην Καλιφόρνια, και έχει αρκετά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με τη νέα γενιά της SL. Άλλωστε και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη της Γερμανίας.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η νέα GT είναι μεγαλύτερη και πιο συμπαγής, προσφέροντας όμως αυξημένους χώρους και χρηστικότητα.  Έτσι, το μήκος είναι στα 4.728 χιλιοστά, το πλάτος 1.984 χιλιοστά και το ύψος 1.354 χιλιοστά. Το μεταξόνιο του κουπέ είναι κατά 70 χλστ. μεγαλύτερο, στα 2.700 χλστ..

Ξεφεύγοντας από την προηγούμενη διθέσια διαμόρφωση, το μοντέλο αυτό υιοθετεί μια εσωτερική διάταξη 2+2 (στους πίσω χώρους μπορούν να κάτσουν μόνο παιδιά), σε συνδυασμό με έναν πιο μεγάλο χώρο αποσκευών (ξεκινά από τα 321 λίτρα και φτάνει τα 675).

Στο εσωτερικό, τα ψηφιακά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη infotainment 11,9 ιντσών με προσανατολισμό πορτραίτου και γραφικά ειδικά για την AMG. Το τιμόνι AMG Performance και τα εμπρός σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα συμβάλλουν στη σπορ ατμόσφαιρα.

Η νέα AMG GT Coupé θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις του biturbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων. Οι κινητήρες συναρμολογούνται εξ ολοκλήρου «στο χέρι» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Affalterbach σύμφωνα με την αρχή «One Man, One Engine».

Στην κορυφαία GT 63 4MATIC+ ο V8 αποδίδει 585 ίππους με μέγιστη ροπή 800 Nm σε ένα ευρύ φάσμα στροφών από 2.500 έως 4.500 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 315 χλμ./ώρα.

Στην GT 55 4MATIC+ η ισχύς είναι στους 476 ίππους με μέγιστη ροπή στα 700 Nm. Το σπριντ για τα «0-100» διαρκεί 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 295 χλμ./ώρα.

Και τα δύο GT είναι εξοπλισμένα στάνταρ με την πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ που διαθέτει ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο συμπλέκτη. Στάνταρ στο πίσω άξονα είναι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Το κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT MCT 9G συνδυάζει έναν υγρό πολύδισκο συμπλέκτη που αντικαθιστά τον μετατροπέα ροπής.

Η ανάρτηση του νέου GT χρησιμοποιεί ένα σύστημα AMG Active Ride Control με διπλά ψαλίδια αλουμινίου, προσφέροντας ηλεκτρονική απόσβεση, ατσάλινα σπειροειδή ελατήρια και ενεργητική σταθεροποίηση κύλισης. Το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης είναι στάνταρ, ενώ το όχημα περιλαμβάνει μια ποικιλία τρόπων οδήγησης και ένα σύστημα ESC για εξατομικευμένες οδηγικές εμπειρίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!