NEAPINED

Το επόμενο καλοκαίρι το Ford Explorer

Αρχικά προγραμματισμένο για να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2024, τελικά το πλήρως ηλεκτρικό κόμπακτ SUV της Ford θα κυκλοφορήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Η Ford έχει ανακοινώσει μια μικρή αναβολή στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού Explorer στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να περάσει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές βελτιώσεις στις μπαταρίες του.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την αναβολή είναι η εφαρμογή των νέων ευρωπαϊκών προτύπων για τις μπαταρίες, τα οποία η Ford επιθυμεί να συμμορφωθεί πλήρως. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας εξέφρασε την υποστήριξή της προς αυτά τα πρότυπα, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Ford να προσφέρει υψηλής ποιότητας και ασφαλή οχήματα παγκοσμίως.

Οι προσπάθειες της Ford για ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη ξεπερνούν αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η εταιρεία έχει στόχο να μετατρέψει τη γκάμα των επιβατικών αυτοκινήτων της σε αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Για την ταχεία εισαγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής αγοράς στην Ευρώπη, η Ford έχει επωφεληθεί από την πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen. Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται για οχήματα όπως το VW ID.4 και το SUV σε στυλ κουπέ που παραποιεί το VW ID.5.

Η παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων βασισμένων στην πλατφόρμα MEB πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, το οποίο προηγουμένως χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή του καταργημένου πλέον μοντέλου Fiesta.

Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της Ford θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που θα αναπτύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασισμένα σε αυτήν την πλατφόρμα στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια της Ισπανίας, με την παραγωγή να ξεκινά από τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!