NEA

Η Ruf Tribute τιμάει την αερόψυκτη Porsche 911

Η απίστευτα γοητευτική Tribute δημιουργήθηκε από τη γερμανική Ruf Automobile για να τιμήσει την 60η επέτειο της αερόψυκτης Porsche 911.

Η τελευταία Porsche 911 με αερόψυκτο boxer βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στη Γερμανία το 1998 φέροντας την εσωτερική ονομασία 993 και ολοκληρώνοντας τον κύκλο του μοντέλου με μοτέρ δίχως υγρόψυξη.

Έτσι, η Ruf, η οποία εξειδικεύεται στις μετασκευές Porsche, αποφάσισε να επαναφέρει τον αερόψυκτο flat-six ακριβώς πάνω στην 60ή επέτειο του μοντέλου.

Ο ισχυρός κινητήρας 3,6 λίτρων flat-six με διπλούς στροβιλοσυμπιεστές είναι εξοπλισμένος με τέσσερις εκκεντροφόρους και τρεις βαλβίδες ανά κύλινδρο ώστε να αποδίδει 550 ίππους με ροπή 750 Nm.

Σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Alois Ruf Jr., τον ιδρυτή της εταιρείας, έχοντας ενσωματώσει σύγχρονες τεχνολογίες σε αυτόν τον παραδοσιακό αερόψυκτο σχεδιασμό.

Για παράδειγμα το μοτέρ διαθέτει μεταβλητό χρονισμό και βάθος βαλβίδων, ξηρό κάρτερ (το λάδι συγκεντρώνεται σε άλλη μέρος και όχι στο κάτω μέρος), διπλά intercoolers, σύστημα διαχείρισης κινητήρα Bosch και διπλούς καταλύτες.

Στον τομέα της εμφάνισης, το Ruf Tribute αναπαριστά μια αναγεννημένη εκδοχή της κλασικής Porsche 964. Με ένα ειδικά σχεδιασμένο αεροδυναμικό body-kit, σύγχρονα φώτα LED, μια εντυπωσιακή πράσινη επικάλυψη στο αμάξωμα, μονομπούλονες ζάντες στο χρώμα του χαλκού, τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων και πολλά άλλα η Tribute είναι απίστευτα γοητευτική.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η Tribute είναι ένα one-off μοντέλο ή ένα περιορισμένης παραγωγής. Πάντως, η εξέλιξη ενός νέου κινητήρα υποδηλώνει πως υπάρχει η προοπτική για παραγωγή αρκετών αυτοκινήτων με τιμή που θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο. Είτε σε δολάρια, είτε σε ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!