NEAPINED

Το νέο Mini Cooper ξεκινάει ηλεκτρικά

Η γερμανική εταιρία παρουσίασε σε πρώτη φάση την ηλεκτρική εκδοχή του νέου Mini που θα πλέον θα ονομάζεται σε όλη του τη γκάμα Mini Cooper και θα προσφέρεται στις εκδόσεις Mini Cooper E και  Mini Cooper SE.

Εξωτερικά, το νέο, αποκλειστικά τρίθυρο Mini Cooper διατηρεί τους χαρακτηριστικούς κυκλικούς προβολείς, που τώρα είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία LED, και τη χαρακτηριστική οκταγωνική μάσκα. Πιο χαρακτηριστικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με το νέο μινιμαλιστικό ταμπλό να φέρνει στο νου εικόνες από το κλασικό Mini της δεκαετίας του 60.

Υπάρχει μία νέα οθόνη OLED 9,44 ιντσών που τρέχει το Mini Operating System 9, ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία μπάρα με τους απαραίτητους διακόπτες, μεταξύ των οποίων και ο επιλογέας ταχυτήτων που έχει μετακομίσει στο ταμπλό.

Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 200 λίτρα στη βασική του διαμόρφωση και επεκτείνεται στα 800 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το Mini Cooper E διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, ο οποίος αποδίδει 184 ίππους και 290 Nm ροπής, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία 40,7 kW προσφέρει αυτονομία 305 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Το Mini Cooper SE ανεβαίνει στους 218 ίππους και τα 330 Nm ροπής και κάνει ταχύτερο χρόνο 0-100 χλμ./ώρα στα 6,7 δευτερόλεπτα. Εδώ υπάρχει μία μεγαλύτερη μπαταρία 54,2 kWh με αυτονομία στα 402 χιλιόμετρα και φόρτιση DC στα 95 kW.

Το ηλεκτρικό Mini Cooper θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις: Essential, Classic, Favoured και JCW, η καθεμία από τις οποίες προσφέρει επιλογές εξατομίκευσης.

Διαθέτει επτά λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Core, Green και Go-Kart, που επιτρέπουν εξατομικευμένη απόκριση του γκαζιού, ανάκτηση ενέργειας από τα φρένα, ηχητικές βελτιώσεις και εμφάνιση της οθόνης infotainment.

Με βάση την πλατφόρμα Spotlight EV που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Great Wall Motor, η παραγωγή του ηλεκτρικού Mini Cooper θα ξεκινήσει στην Κίνα.

Η Mini θα λανσάρει αργότερα εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα πλατφόρμα του Mini με την παραγωγή του στην Βρετανία. Αργότερα έπεται και το πεντάθυρο Aceman.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!