NEAPINED

Cupra DarkRebel: Το μελλοντικό sports car της μάρκας

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου Cupra DarkRebel στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο σηματοδοτεί τη μετάβαση από το ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο, μετά το αρχικό ντεμπούτο στο διαδίκτυο πριν από τέσσερις μήνες.

Ο σχεδιασμός του concept επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις της διαδικτυακής κοινότητας της Cupra, η οποία δημιούργησε πάνω από 270.000 μοναδικές εκδοχές για το DarkRebel.

Τα εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι άμεσα εμφανή, ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος, το οποίο διαθέτει ένα φωτιζόμενο σήμα Cupra, ένα αιχμηρό ρύγχος και χαρακτηριστικούς τριγωνικούς προβολείς.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας ξεχωρίζει με αιχμηρές γραμμές που μας παραπέμπουν σε Lamborghini, ενώ την προσοχή τραβούν και οι ζάντες με διαφανή καλύμματα που κάνουν ορατές τις δαγκάνες των φρένων. Το πίσω μέρος είναι εξίσου φουτουριστικό, ενώ γενικότερα το DarkRebel μοιάζει σαν ένα ηλεκτρικό shooting brake του μέλλοντος.

Στο εσωτερικό το βλέμμα πέφτει στην πολύ ιδιαίτερη κεντρική κονσόλα που είναι κατασκευασμένη με τη χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης για δομική ακεραιότητα και αισθητική. Τα supersport bucket καθίσματα με 3D-πλεκτά υφασμάτινα προσκέφαλα και ένα κρυστάλλινο λεβιέ που προεξέχει από τη κονσόλα ενισχύουν την μεταμοντέρνα αισθητική της Cupra.

Επίσης, υπάρχουν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, συμπεριλαμβανομένου 90% βιοδιασπώμενου μπαμπού, ενώ μια θερμική κάμερα στην οροφή παρακολουθεί τις συνθήκες της καμπίνας, ρυθμίζοντας ανάλογα το έξυπνο σύστημα κλιματισμού. Επιπρόσθετα το concept διαθέτει μια νέα διεπαφή χρήστη, φωτισμό περιβάλλοντος και ένα ξεχωριστό σχεδιασμό τιμονιού με αντισυμβατική βάση.

Παρόλο που η Cupra δεν έχει επιβεβαιώσει αν το DarkRebel θα μπει στην παραγωγή, η μετάβασή του από το ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο αναδεικνύει τη δέσμευση της μάρκας στην καινοτομία και τον σχεδιασμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!